Kültür-SanatManşet

DİSK Korosu seçmeleri 23-26 Mart tarihlerinde DİSK Genel Merkezi’nde

0

DİSK Korosu, koroda yer almak isteyenler için  23-26 Mart 2017 tarihleri arasında DİSK Genel Merkezi’nde seçme düzenliyor.

Tüm DİSK’ lilerin ve DİSK dostlarının katılımına açık olan Koro’da Temel müzik ve nota bilgisi, çoksesli müzik için yeterli bir kulak ve sağlıklı bir sese sahip olması beklenirken başvuru yapan adaylarda yaş sınırı da aranmıyor.

DİSK 50. yılında bir koro kurmuş ve koro ilk olarak 13 Şubat 2017 tarihinde yapılan DİSK’in 50. Kuruluş Yıldönümü Gecesinde sahne almıştı. Genco Erkal, Kardeş Türküler ve Zülfü Livaneli ile ilk repertuarını sunan, Türkiye’ den ve dünyanın çeşitli bölgelerinden şarkılarını seslendiren Koro, Türkiye’de ve dünyada emeğin, birliğin, DİSK’in Sesi olmayı yeni katılımcılarıyla birlikte sürdürmeyi amaçlıyor.

 

Koronun şefliğini daha önce Ruhi Su Dostlar Korosu ve daha birçok koronun şefliğini yapmış olan Berktay Akyıldız üstleniyor. Soprano, alto, tenor ve bas seslerinden oluşan çoksesli koro çalışmalarını haftada iki gün, DİSK Genel Merkezinde gerçekleştiriyor.

 

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.