Kategoriler: Emek

DİSK 14. Genel Kurulu toplanıyor

DİSK 14. Genel Kurulu Uluslararası sendika hareketi temsilcilerinin katılımıyla 10-11-12 Şubat 2012 tarihinde İstanbul’da toplanıyor. DİSK Genel Başkanlığı için tek aday Genel-İş Sendikası Genel Başkanı Erol Ekici.

DİSK 14. Genel Kurulu 10-11-12 Şubat 2012 tarihinde İstanbul’da toplanıyor. Beşiktaş Mustafa Kemal Merkezi’nde toplanacak Genel Kurul’da DİSK’in 45. kuruluş yıldönümü de kutlanacak.

DİSK 14. Genel Kurulu’na Almanya, İngiltere, Fransa, İsviçre, Portekiz, İspanya, İtalya, Belçika, Hollanda, Avusturya, Finlandiya, İsveç, Norveç, Bulgaristan, Yunanistan, Gürcistan, Azerbaycan, Filistin, Rusya, Suriye ve Sudan gibi ülkelerden gelen 45 sendika temsilcisi katılacak.

Genel Kurula katılacak uluslararası sendikalardan bazıları şöyle: Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu (ITUC), Avrupa Sendikalar Konfederasyonu (ETUC), Uluslararası Arap Sendikalar Konfederasyonu (ICATU), Arap Demokratik Sendika Forumu, Uluslararası Kimya, Enerji ve Maden İşçileri Federasyonu (ICEM), Filistin Sendikalar Konfederasyonu (PGFTU) , Uluslararası Gıda İşçileri Federasyonu (IUF) ve Dünya Sendikalar Federasyonu (WFTU)

‘TÜRKİYE EMEKÇİLERİYLE BİZİ AYIRAN HİÇBİR ŞEY YOK’

Genel Kurula katılmak için İstanbul’a gelen Güney Kıbrıs’tan Kıbrıs İşçi Federasyonu (PEO) Örgütlenme Sekreteri Hristos Tombazos, “Türkiye emekçileriyle bizi ayıran hiçbir şey yok. Aksine dünya barışı adına ortak endişelerimiz var. 1929’dan bugüne yaşanan en derin kriz tüm dünyada çalışanların yaşam koşulların zorlaştırırken işçiler arasındaki dayanışmayı güçlendirmeliyiz. Kıbrıs’taki çözümsüzlüğün acısını en çok Kıbrıslı emekçiler yaşamaktadır. Tüm güçlüklere rağmen Kıbrıs sorununun çözümünde ısrar etmeliyiz. Sömürüsüz ve özgür bir dünya için birlikte mücadele etmeliyiz” dedi.

ARAP BAHARI’NDA İŞÇİLERİN ROLÜ

Genel Kurul’a katılacak uluslararası heyet aynı zamanda “Uluslararası Sendikalar Hareketin İmkan ve Sorunları” başlığıyla düzenlenecek olan uluslararası panelde kriz karşısında sendikaların ve işçilerin durumunu tartışacak.

DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, Genel Kurul sürecine ilişkin açıklamasında “Hem Genel Kurul hem de DİSK’in 45. Kuruluş Yıldönümü vesilesiyle davet ettiğimiz konuklarımızla ekonomik krizin uluslararası etkilerini ve Arap Baharı’nda işçilerin rolünü tartışacağız. Ayrıca Türkiye’de emekçilerin sorunlarını dünya kamuoyuna anlatmayı ve savaşlara karşı işçi sınıfının birliğini güçlendirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

1 MAYIS 1977 KATLİAMINDA YAKINLARINI KAYBEDENLER ONUR KONUĞU

Mustafa Kemal Merkezi’nde Cuma günü saat 10:00’da başlayacak Genel Kurul’a 1 Mayıs 1977 Katliamı’nda yaşamını yitiren arkadaşlarımızın yakınları, tutuklulukları devam eden muhalif gazetecilerin aileleri ve siyasi iktidarı eleştirdikleri için işlerinden çıkartılan basın emekçileri de onur konuğu olarak katılacak.

TEK LİSTE

DİSK eski Genel Başkanı Süleyman Çelebi’nin son yapılan genel seçimlerde CHP’den milletvekili seçilmesi sonrası koltuğun boş kaldığı DİSK’te genel başkanlığa uzun bir süredir DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün vekalet ediyordu.

DİSK Genel Başkanlığı için adı geçen  tek aday Genel-İş Sendikası Genel Başkanı Erol Ekici. Genel Başkanlık için Erol Ekici, Genel Sekreter olarak ise Birleşik Metal-İş Sendikası Başkanı Adnan Serdaroğlu’nun listede olması bekleniyor. DİSK Genel Kurulu’nda genel başkan adaylığı için bağımsız adayın çıkması ise beklenmiyor.

GENEL KURUL TWİTTER’DA

DİSK Genel Kurulu ayrıca sosyal medyadan da takip edilebilecek. #DISK ve #DisKGenelKurulu “hastag’leriyle Genel Kurul salonundaki gelişmeleri takip edebilir yorumlarınızı yazabilirsiniz.

GENEL KURUL TOPLANTI TARİHİ VE YERİ

10 Şubat 2012, Cuma saat 10:00 MKM Mustafa Kemal Merkezi Uğur Mumcu Cad. No: 8 Akatlar-Beşiktaş/İSTANBUL

(Emek Dünyası)

Paylaş
Yazar:
Haber Merkezi