ManşetTürkiye

Dışişleri Bakanı: AİHM kararını temyize götüreceğiz

0

AİHM’in Demirtaş ile ilgili verdiği “Tahliye edilmeli” kararına Büyük Daire’de itiraz edeceklerini söyleyen Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, “AİHM kararlarını uygulamayan birçok AB ülkesi var” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya’da yayınlanan Süddeutsche Zeitung gazetesiyle yaptığı söyleşide, Cemal Kaşıkçı cinayeti, AİHM’in Selahattin Demirtaş kararı ve çözüm süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Çavuşoğlu, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM), Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) önceki Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile ilgili aldığı karara dair şunları söyledi:

“Birincisi AİHM Demirtaş hakkında daha önce farklı karar almıştı ikincisi ise bana göre bu siyasi bir karar. Yargı böyle bir şey yapmamalı. AİHM’de Büyük Daire’ye (temyiz) gideceğiz.

“Üçüncüsü AİHM kararlarını uygulamayan birçok AB ülkesi var. Yunanistan’daki Türk azınlığın AİHM kararına rağmen dernek isimlerinde Türk ismi kullanamaması örneğin. Atina bunu 10 yıldır uygulamıyor. Kimse Yunanistan’a baskı yapıyor mu?”

“Burada esas konunun siyasetin aksine hukuk ve yasa olduğunu” vurgulayan Çavuşoğlu, “Demirtaş’ın doğrudan örgüte üyeliği bulunmasa dahi terör örgütü PKK’yı desteklediğini gizlemediğini” söyledi.

Çavuşoğlu, Avrupa Birliği’nin (AB) Genişlemeden Sorumlu Komiseri Johannes Hahn ve Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini’nin Ankara’yı ziyaret etmelerini, Türkiye’nin AB üyelik sürecinde yeniden bir başlangıç olarak görülemeyeceğini de ekledi. Görüşmede karşılıklı eleştirilerin olduğuna dikkati çekti.

(Bianet)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.