LGBTİ+Manşet

Dinçdağ uluslararası bir maçta düdük çalıyor

0

Kaos GL tarafından düzenlenen Bölgesel Ağ Buluşması’nın son günü olan bugün Bölgesel Ağ Buluşması için 18 ülkeden Ankara’ya gelen homofobi karşıtları ve Ankara’daki çeşitli elçiliklerin çalışanları homofobiye karşı ses çıkarmak için eşcinsel olduğu gerekçesi ile hakemlik görevinden el çektirilen Halil İbrahim Dinçdağ’ın yöneteceği maçta yeşil sahaya çıkacak.

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından eşcinsel olduğu için görevden alınan hakem Halil İbrahim Dinçdağ ise maçın hakemi olacak. TED Koleji Kapalı Halı Saha’da oynanacak maç saat 14:00’da başlayacak.

Futbol maçına Almanya Büyükelçiliği çalışanları da katılacak

Alman Hükümeti İnsan Hakları Sorumlusu Markus Löning, cinsel kimliğe dayalı ayrımcılıkla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Dünya çapında milyonlarca insan cinsel kimliklerinden dolayı takip edilmekte ve dışlanmaktadır. Bu durum kabul edilemezdir. Herkes hayatını ve cinsel tercihini özgürce yaşayabilmelidir.”

Maçın ardından Ayrımcılıklara Karşı Futbol Forumu

Maçın ardından yapılacak Ayrımcılıklara Karşı Futbol Forumu futbolda ayrımcılık, özellikle de homofobi üzerine önemli çalışmalar yapan örgütlerin katılacağı bir tartışma ortamı sunacak. İngiltere’den FARE (Avrupa’da Irkçılığa Karşı Futbol) Yönetim Kurulu Başkanı Piara Powar ve “Football vs. Homophobia” örgütünden Lou Englefiled ile Hırvatistan’dan qSPORT’tan Zeljko Blace’in konuşmacı olacağı forumda Hakem Dinçdağ da çalışma hayatında yaşadığı ayrımcılığı anlatacak.

Bölgesel Ağ Futbol Maçı

14:00 – 15:00
Yer: TED Koleji Kapalı Halı Saha, Yenişehir
19 ülke, hakem Halil İbrahim Dinçdağ ile dayanışma maçı yapıyor…
Ankara’daki büyükelçilik çalışanları da homofobiye karşı bu etkinlikte yer alıyor!

Ayrımcılıklara Karşı Futbol Forumu

15:30 – 17:30

Yer: Ankara Üniversitesi, Cebeci Kampüsü, Siyasal Bilgiler Fakültesi, Küçük Amfi

Moderatör: Betül Yarar, Ankara Üniversitesi
Halil İbrahim Dinçdağ
Piara Powar, FARE Yönetim Kurulu Başkanı, İngiltere
Lou Englefiled, Football v Homophobia, İngiltere
Zeljko Blace, qSPORT, Hırvatistan

(Kaos GL)

 

 

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.