ManşetSivil Toplum

Dikmen Vadisi’nde yıkıma karşı direniş

0

Ankara’da kentsel dönüşüm projesi kapsamına alınan Dikmen Vadisi’ne yıkım için gelen çevik kuvvet ekipleri ile Vadi’de yaşayan bölge halkı arasında gerginlik yaşandı.

Dikmen Vadisi güne yıkım tehdidi ve polis kuşatması ile başladı. Dikmen Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi’ne göre 4. v 5. etaplarda yıkım yapması gereken Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yüzlerce polis ile birlikte vadiye geldi.

Sabah 9.30 sıralarında yıkıma başlayan ekipler, karşılarında vadi halkını buldu. Evlerinin yıkılmasına izin vermeyen halka karşı polis gaz bombaları kullandı. Dikmen Vadisi halkı da bulundukları bölgenin farklı noktalarına kurdukları lastik barikatları ateşe verdi.

Çatışmayı haber alan demokratik kitle örgütleri temsilcileri ve ODTÜ öğrencileri de dayanışma amacıyla vadiye indi. Ancak polis, pek çok noktayı tutarak bölgeye girişleri engelledi. Polis ablukası nedeniyle basın emekçilerinin bölgeye girmesine de izin verilmedi.

Yaklaşık bir saat süren çatışmanın ardından halk, polisi püskürttü. Vadide gergin bekleyiş sürüyor. Alınan bilgilere göre yıkımlar direniş sayesinde belediye ekipleri tarafından bir hafta süre ile ertelendi.

Öte yandan polis ile vadi halkı arasında çıkan çatışmada Dikmen Vadisi Barınma Hakkı Bürosu temsilcisi Tarık Çalışkan yaralandı. (Ajanslar, Yeşil Gazete, sendika.org)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.