Türkiye

“Dikkat Polis Geliyor!”

0

Mazlumder ve Baran Tursun Vakfı tarafından düzenlenen “Dikkat Polis Geliyor!” kampanyası sokağa iniyor.

Mazlumder ve Baran Tursun Vakfı’nın, yetkisini Polis Vazife ve Selahiyet Kanunu’ndan (PVSK) alan polis şiddetinin vahim sonuçlarını ve bu sonuçların olumsuz etkilerini gidermek, kurumsal şiddet, işkence ve yaşam hakkı ihlallerinin önüne geçmek için başlattığı “Dikkat Polis Geliyor” kampanyası, İzmir-Konak Kemeraltı girişinde imza standı açıyor.

Kampanyanın amacı, “PVSK kaynaklı polis şiddetine karşı projeler üretmek, yol gösterici olmak ve PVSK’nın değiştirilmesi yönünde kamuoyunda duyarlılık oluşturmak suretiyle polisin silah kullanma yetkisini düzenleyen Polis Vazife ve Selahiyet Kanununun  16.maddesinin uluslararası standartlara göre yaşam hakkını ihlal etmeyecek şekilde yeniden düzenlenmesi” olarak tanımlanıyor.

Bu kapsamda hazırlanan PVSK yasa tasarısı geçtiğimiz günlerde TBMM Başkanlığı’na suınulmuştu. Kampanya, bu yasa tasarısına kamuoyu desteği sağlamak için şimdi de sokağa iniyor.

Bu amaçla İzmir-Konak Kemeraltı girişinde açılacak imza standı 1 Nisan 2013 – 10 Nisan 2013 tarihlerinde, her gün 11.00 – 16.00 saatleri arasında açık kalacak.

 

(Yeşil Gazete)

 

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.