GündemManşet

DHMİ, yürütmeyi durdurmaya rağmen 3. Havalimanına “devam” diyor

0

Üçüncü havalimanıyla ilgili, İdare Mahkemesi’nin ÇED raporuyla ilgili yürütmeyi durdurma kararı Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nı etkilememişe benziyor. DHMİ genel müdürlüğü bugün bir açıklama yayınlayarak, raporun “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın sorumluluğunda oldğunu” iddia etti, rapora rağmen proje sürecinin devam ettiğini açıkladı.

4. İdare mahkemesinin verdiği ÇED raporununu yürütmesini durdurma kararına rağmen üçüncü havalimanı projesi devam ediyor. Devlet Hava Meydarları İşletmesi (DHMİ), konuyla ilgili yaptığı açıklamada”Söz konusu mahkeme kararı, havalimanı ÇED olumlu kararının yürütülmesinin geçici olarak durdurulmasıyla ilgilidir. Bu konuda gerekli hukuki işlemler konunun tarafı olan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülmektedir. Bahse konu kararın, 3 Mayıs 2013 tarihinde yapılan İstanbul Yeni Havalimanı ihalesi neticesinde imzalanan sözleşme doğrultusunda yapılan iş ve işlemleri durdurması söz konusu olmayıp, proje ile ilgili süreçler planlandığı şekilde devam etmektedir.” dendi.

Mahkeme kararının 3 Mayıs 2013 tarihinde gerçekleştirilen İstanbul Yeni Havalimanı ihalesi neticesinde imzalanan sözleşme doğrultusunda yapılan iş ve işlemleri durdurmasının söz konusu olmadığı vurgulanan açıklamada, proje ile ilgili süreçlerin planlandığı şekilde devam ettiği bildirildi.

Mahkeme bilirkişi raporu istedi

İstanbul 4. İdare Mahkemesi, verdiği yürütmeyi durdurma kararının ardından keşif ve bilirkişi raporu istedi. Mahkeme, bu belgeleri inceledikten sonra havalimanıyla ilgili ihalenin yürütmesinin durdurulması kararını yeniden değerlendirecek

(Yeşil Gazete)

More in Gündem

You may also like

Comments

Comments are closed.