KadınManşet

“Devrimciyiz, kadınız, dikkat et boyarız”

0

Gençlik Muhalefeti’nden kadınlar, devrimci kadınlarla ilgili cinsiyetçi ifadeler, hakaret ve aşağılamalarla dolu bir yazı kaleme alan Sabah yazarı Engin Ardıç’ı, İstanbul ve Ankara’da yaptıkları eş zamanlı eylemlerle protesto etti. İstanbul Balmumcu’da bulunan Sabah-ATV binası önünde eylem yapan kadınlar, Ardıç’ı “merdane”yle protesto ederken, çevik kuvvet polisinin gazete önünde aldığı olağanüstü önlemler dikkat çekti.

Öte yandan Ankara’da da Gençlik Muhalefeti üyesi kadınlar, Engin Ardıç’ı protesto etmek için Sabah Gazetesi Ankara temsilciliği binası önünde toplandı. Yapılan açıklamanın ardından gazete binasına yeşil boya atan kadınlara polis müdahale etti. Bir süre polis ablukası altında tutulan kadınlar, sloganlar eşliğinde eylemlerine son verdi.

‘SEN ÖZAL ÖPÜNCE Mİ LİBERAL OLDUN?’
İstanbul’da “Devrimciyiz, kadınız, dikkat et boyarız” pankartı açan Gençlik Muhalefeti üyeleri, “Ardıç dikkat et merdane geliyor”, “Sen de Özal’ın öptüğü saatte mi liberal oldun” dövizleri taşıdı. Gençlik Muhalefeti adına konuşan Ebru Özkan, devrimci kadınlara dil uzatma cesaretini gösteren Ardıç’ın AKP’den ve onun şakşakçılarından cesaret aldığını belirterek şunları söyledi:

“Bizde pisliğe pislik derler! Ardıç ve onun gibilerinin, kadını 2’inci sınıf insan yerine koyan, kutsal aile tezleriyle kadını eve kapatan, türbana sokan, kadın bedenini ve kimliğini tahakküm altına alanlara karşı eşitlik ve özgürlük mücadelesi veren sosyalist, devrimci kadınlara tahammül edememesi gayet normal. Çünkü; ‘akşam saat dokuzda kızların sokakta ne işi var?’ diyen Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Hasan Albayrak’la, dekolte giyen kadının tacizi hak ettiğini söyleyen Selçuk Üniversitesi İlahiyat Profesörü Orhan Çeker’le Engin Ardıç arasında hiçbir fark yoktur.

Ama Engin Ardıç ve onun gibileri bilmeliler ki; onlar bütün korkaklıklarıyla devasa plazaların rahat koltuklarında yazılarını yazmakla meşgulken, o pis ağzıyla dil uzattıkları Mine Bademci henüz 18 yaşındayken sömürü ve zulme karşı verdiği mücadeleyle halkının yüreğine cesaret tohumları ekiyordu. Onlar kalemlerini iktidarlara satarken Ayşe Makar henüz 18 yaşındayken Fatsa dağlarında halkı için hayatını feda etmekte zerre kadar tereddüt etmedi. Onlar lüks restoranlarda göbeklerini şişirirken Güler Zere eşit, özgür ve adil bir dünya için girdiği ölüm orucunda halkının yüreğinde ölümü bekleyen o güler yüzüyle ölümsüzleşti.

Yine bilmeliler ki ismini saymakla bitiremeyeceğimiz nice devrimci kadın onurlu yaşamlarıyla halkın yüreğinde umudun simgesi olurken, Engin Ardıç ve onun gibileri yalakalıkla sürdürdükleri yaşamlarıyla ancak iktidarın gözünü boyayabilirler.”

“Tek yol devrim” sloganı atan Gençlik Muhalefeti’nden kadınlar, açıklamanın ardından Ardıç’a verilmek üzere yere bir “merdane” bırakarak eylemlerine son verdi.

ANKARA’DA YEŞİL BOYA
Öte yandan, Ankara’da Sabah Gazetesi önünde toplanan Gençlik Muhalefeti üyesi kadınlar da Engin Ardıç’ı protesto etti. Yapılan açıklamanın ardından gazete binasına yeşil boya atan kadınlar, polisin müdahalesiyle karşılaştı. Kadınlar bir süre polis ablukasına alınırken, gözaltı olmadığı öğrenildi.

-Sevgim Denizaltı-

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.