ManşetTürkiye

Dersim’de orman yangınları büyüyor: Yerleşim yerleri tehdit altında

0

Dersim’in bir çok bölgesinde 1 haftadır süren ve müdahale edilmeyen orman yangınları giderek yayılıyor. Bazı noktalarda yerleşim yerlerini tehdit etmeye başlayan yangınlara müdahale etmek için giden Dersimlilerin bölgeye girişlerine ‘güvenlik’ gerekçesiyle izin verilmiyor. Polis ekipleri orman yangınlarına dikkat çekmek için yürüyüş yapmak isteyen aralarında Tunceli Milletvekili Alican Önlü’nün de bulunduğu HDP’lilere engel oldu.

 

Dersim’in merkez, Nazimiye, Hozat, Ovacık ve Mazgirt ilçesine bağlı 10 ayrı ormanlık alanlarda güvenlik güçlerinin yürüttüğü operasyonlar nedeniyle çıkan orman yangınları sürüyor. Bir haftadır etkisi giderek artan orman yangınlarına müdahale edilmeyince, Dersim’de bir araya gelen 50 gönüllü orman yangınının yaşandığı merkezdeki Kutuderesi bölgesine yangın söndürmek için gitmek istedi. Ancak gruba güvenlik güçleri tarafından arazide mayın olduğu gerekçesiyle izin verilmedi.

Orman yangınlarının yoğunlukta olduğu Geyiksuyu bölgesinde bir çok köy ve mezranın büyük tehlike altına olduğu öne sürülürken, Ovacık ilçesine bağlı Kuşluca ve Yaylagünü, ile Hozat ilçesindeki Aliboğazı ve Mazgirt Hıran Ormanları bölgesindeki yangınların köylüler ve diğer bölgelerden gelen vatandaşlar tarafından kontrol altına alındığı ve bu bölgedeki yangınların sönmek üzere olduğu belirtiliyor.

 

Yangınların tehlikeli boyutlara ulaştığı kent merkezindeki Kutuderesi vadisi bölgesindeki yangınların giderek büyüdüğü ve daha geniş alanlara yayıldığı öğrenildi. Orman yangınlarının meydana geldiği bölgelerin sarp ve araç ulaşımının olmaması nedeniyle karadan müdahale edilemediği de gelen bilgiler arasında.

Tunceli Vadisi Milli Parkı’nda tahribat büyük

Yangınların olduğu bölgeye gazeteciler ile birlikte giden Tunceli Barosu Başkanı Barış Yıldırım, orman yangınlarının artık çok tehlikeli boyutta olduğunu, Munzur Vadisi Milli Parkı’nda çok ciddi tahribatların meydana geldiğini söyledi.

 

(Gazete Duvar)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.