Doğa MücadelesiManşet

Dersim dört gündür yanıyor

0

Dersim’in Hozat ilçesine bağlı Amutka mevkiinde 9 Mayıs günü başlatılan askeri operasyonun ardından bölgede ormanlık alanda yangın çıktı. Yangının dört gündür sürmesi ve söndürülmemesi ise tepkilere yol açtı.

Mezopotamya Ajansı’na konuşan bir köylü “Yangın 5 hektarlık alana yayıldı. Gece soğuk olduğundan dolayı yangın azalıyor. Fakat öğle saatleri sıcaktan dolayı yine alevleniyor. Yetkilerin haberi olmasına rağmen müdahale edilmiyor. Operasyon bölgesi olduğu için giriş yok” ifadelerini kullandı.

Sosyal medyada da pek çok kişi “DersimYanıyorSesVer” etiketi ile tepkilerini dile getirdi. Yangından görüntülerin ve videoların yapıldığı paylaşımlarda yangının bir an önce söndürülmesi talep edildi.

OGM: Yangın haberleri asılsız

Tepkiler üzerine Orman Genel Müdürlüğü yaptığı paylaşımda, orman yangını haberlerinin asılsız olduğunu savunarak, sanal medya üzerinden yapılan paylaşımlar “terörle” mücadeleyi gölgeleme/yavaşlatma amacı taşıdığı iddiasında bulundu.
Orman Genel Müdürlüğü paylaşımının aksine Tunceli Orman İşletme Müdürlüğü yetkililerinin orman yangınını doğruladığı kaydedildi. Avukat Barış Yıldırım ise paylaşımında, Tunceli Orman İşletme Müdürlüğü ile görüştüklerini, gerekli müdahalelerin yapılacağını belirtti.

Tunceli Valiliği: PKK sözlerini itibar etmeyin

Tunceli Valiliği de bir açıklama yaparak  “Hali hazırda ilimizde süren bir orman yangını bulunmamaktadır” ifadelerini kullandı ve haberleri yalanladı.
Açıklamada “Ayrıca hemşehrilerimiz bizlerden daha iyi bileceklerdir ki mevsim şartları itibarıyla ilimizin bitki örtüsünün durumu da göz önüne alındığında, paylaşımlardaki büyüklükte bir orman yangının olması ve uzun süreli devam etmesi mümkün değildir” denildi. Yangının olmadığını iddia eden Valilik, “yangınların PKK tarafından çıkarıldığını” öne sürdü:
Vatandaşlarımızın, güvenlik güçlerimizin cesareti karşısında aciz kalmış, bulundukları alanlara sıkışmış, hatta milli servetimiz olan ormanlarımızı yakmayı kendilerine hüner edinmiş, kendilerinin türettiği emperyalizm karşıtlığı gibi kulağa hoş gelen söylemlerde bulunan ancak ceplerinde emperyalistlerin paraları, ellerinde emperyalistlerin silahlarıyla dolaşan hain PKK terör örgütü ile diğer terör örgütlerinin ve de bunların uzantılarının söz, söylem, paylaşımlarına itibar etmemeleri hususunu kamuoyunun bilgisine sunarız.”
Dersim Milli Köyünü Savun hesabından yapılan paylaşımda ise “Bu görüntüler yalan mı! Biraz gündem oldu diye hemen manipüle etmeye çalışıyorlar. Sizin her gün ülkenin her bir parçasında doğayı nasıl talan ettiğinizi herkes görüyor! Kaz dağları, İkizdere, Karadeniz’den Hasankeyf’e kadar yaptığınız talanı herkes gördü” ifadeleri kullanıldı.

You may also like

Comments

Comments are closed.