Yerel

”Derbentliyi artık nakliye araçları uyandırıyor”

0

Derbentliler polis zoruyla evlerinden atılmaya karşı başbakan nerde diye soruyor, limonla gaza karşı korunmaya çalışıyor; CHP milletvekili Sevingen de olayı Meclise taşıyacak.

Derbent Bölgesi sakinleri sabah saatlerinde mahalleyi çevreleyen polis kuşatmasına direnmeye devam ediyor. Takviye çevik kuvvet ekibinin gelişini ise kalabalıktan bir kadın polise çıkışıyor: ”Hoş geldiniz yavrum. Evlat yetiştiriyoruz, gelip bizi dövsün diye”.

Mahalle sakinlerinin attıkları sloganlar ise “Derbent bizimdir bizim kalacak”, “Barınma hakkimiz engellenemez”, “Tayyip sonun Mübarek olsun”.

Mecliste mühimmatı masaya dizecek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul milletvekili Mehmet Sevigen çevik kuvvetin mahalledeki varlığıyla ilgili olarak bianet’e “Polis ve halkın karşı karşıya getirilmesi çok üzücü,” dedi.

“Ceplerim mahallelilere karşı kullanılan mühimmat ile dolu. Yarın mecliste hepsini teker teker dizeceğim kürsüye ve diğer vekillere bunlardan mı korkuyorsunuz diye soracağım. Bunlar elli yıldır yan yana oturan aileleri, komşuları birbirlerine düşürüyorlar. İnsanların zayıf tarafı neresiyse oradan vuruyorlar, garibansa para verelim hastaysa hastaneye götürelim diyorlar. Mahalleli birbirine girdi. ”

Derbentli başbakanı arıyor

Adını vermek istemeyip kendisi için “Derbent Gazisi” diyen bir Derbentli “Ey halk size sesleniyorum. Başbakan dediğimiz gidip başka ülkedekilere ‘One minute’ diyeceğine gelsin kendi halkını dinlesin ve buradaki rantçılara ‘One minute’ desin ” sözleriyle iktidara sesleniyor.

Üniversite öğrencisi Seher Engül ve Nazan Engül, evlerini satıp mahalleden nakliye araçlarıyla ayrılanlara atıf yaparak,Nakliye araçları ile uyandık. Artık saatlerimizi kurmuyoruz, bunlar uyandırıyorlar sağ olsun,” diyorlar.

” Biz öğrenciyiz ama okula bile gitmiyoruz, ailemiz evimiz ne olacak diye meraktan. Orantısız bir güç ile savaşıyoruz burada, savunma araçlarımız bir gazdan etkilenmemek için taktiğimiz şallarımız bir de şişe limon suyu.” .

Mahalleli Cemile Çakmak da “Hani başbakan nerede? Bizler 40 senedir buradayız. Mısır’ı kurtaracağına gelsin bizi kurtarsın,” ditye araya g,ir,yor.

“Madem burası bizim değil neden okul var neden sağlık ocağı var? Depremden sonra değer kazandı burası tabi, dertleri de bizleri sürüp para kazanmak. Biber gazı bizde artık bağışıklık yaptı.”.

Bu arada bir mahalleli de gaz bombası “koruyucusu” olarak bir file dolusu limonu etraftakilere dağıttıyordu. (Elvan Kısmet-Bia)

More in Yerel

You may also like

Comments

Comments are closed.