2023 KAHRAMANMARAŞ DEPREMİManşetTürkiye

Depremzede çocukların cemaat kursuna verilmesine suç duyurusu

0

Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği, Sakarya‘da dokuz depremzede çocuğun, annelerinin yanından alınarak müftülüğe ait olan ancak işletmesi İsmailağa Cemaati‘ne bağlı vakıf tarafından yürütülen bir yatılı Kuran kursuna verilmesiyle ilgili suç duyurusunda bulundu.

Derneğin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Kahramanmaraş merkezli depremde babalarını yitiren 9 çocuğumuzun İsmailağa Cemaatine yakın Sakarya Erenler İlme Hizmet Vakfına yatılı olarak verildiği iddialarının soruşturulması hususunda suç duyurusunda bulunduk. Çocuklara sahip çıkmak görevimiz. Kamuoyuna saygıyla bildiririz.”

Ne olmuştu?

Maraş merkezli depremde babalarını yitiren ve Antep‘ten Sakarya’ya getirilen dokuz yetim çocuğun Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı olan ancak işletmesi İsmailağa Cemaati’ne yakın Sakarya Erenler İlme Hizmet Vakfı tarafından işletilen Mekke Mescidi-Hanife Akın Kuran Kursu‘na yatılı olarak verildiği ortaya çıkmıştı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık daha önce söz konusu iddialar hakkında, “Devlet ve kamu olarak refakatsiz çocuğu derneğe, vakfa, herhangi bir yere teslim etmemiz, denetimi kişi ya da kuruluşa vermemiz söz konusu değil” açıklamasını yapmıştı. Ancak depremzede Suriyeli çocukların İstanbul Beykoz’da İHH’ye ait bir villaya götürülmesi konusunda Bakan Yanık “Bilgimiz var, anneleri de yanında” demişti.

You may also like

Comments

Comments are closed.