Kültür-Sanat

Depeche Mode Yeniden İstanbul’da

0

Depeche Mode bu yıl Türkiye’ye 3.kez gelmeye hazırlanıyor.Türkiye de ilk konserlerini 2001 yılında, ikinci konserlerini 2006 yılında yapan grup, 2009 yılında solistleri Dave Gahan’ın rahatsızlığından dolayı ”Tour of the Universe” adlı turne kapsamında, İstanbul’un da içinde olduğu birkaç konserin iptaline karar vermişti. 23 Ekim 2012 de düzenlendikleri basın toplatısında mini bir Avrupa turnesi yapacaklarını açıkladılar. 34 ülkelik bu turun 5.ayağını İstanbul konseri oluşturuyor. Konsere ev sahipliği yapacak mekân ise “Maçka Küçük Çiftlik Park”.

Kariyerlerinin 32. Yılında olan efsanevi New Wawe grubu Depeche Mode, ismini Fransız bir moda dergisinden almış. Anlamı ’’ hızlı moda’’  olan Depeche mode 32 yıldır sürekli bir değişim içinde olmuş,  hemen hemen her albümünde de bunu başarmıştı. Depeche Mode’u aslında tam bir Rock topluluğu olarak tanımlamak zor. Martin Gore, Dave Gahan ve Andy Fletcher den oluşan grup, normal Rock formundaki gitar çığlıklarını ve davul gümbürtülerini klavyelerde toplayıp, 1980’lerin bir nevi dijital çığlığını oluşturmuştu.

Dünyanın en popüler elektronik müzik grubu

Dünya çapında 100 milyondan fazla albüm ve single satan grup, kendi kategorisinde 1980 den bu yana zirvededir. Depeche Mode İngiliz ”Q”dergisi tarafından dünyanın en popüler elektronik müzik grubu olarak nitelendirilmişti.Yine aynı Q dergisinin 2004 yılında hazırlamış olduğu dünyayı değiştiren 50 grup listesinde de yer almışlardı. Aynı zamanda 1980 den beri grubun içinde olan Dave Gahan dünyanın yaşayan en iyi vokallerinden biri olarak gösterilmektedir. Depeche Mode  rock müziğinde kendi tarzındaki en uç noktalarda gezinen alternatif  bir ‘’yeni çağ’’ grubu olarak da tarif edilmektedir.

“30 yıl sonra dünya turu imkansız bir hayaldi” Andy Fletcher

Dünyadaki en iyi konser grupları arasında sayılan Depeche Mode’un canlı performanslarının büyüsü, Dave Gahan’ın muhteşem elektiriği ve sempatisi ile tüm dinleyenleri etkisi altına alacağından hiç şüphe yok. ” Little 15, Enjoy the silence, Policy of truth ve Never let me down again” ile önümüzdeki yüzyılda dahi dinleneceğine emin olduğumuz bu alternatif İngiliz grubu, şimdi müziğin azgın dalgalarında beyaz köpüklerin olduğu yerdeler. Yani dalgaların kırılma noktasında, en tepesindeler…

13. stüdyo albümü ‘Delta Machine’ 26 Mart 2013 de yayınlamaya hazırlanan grup albümün ilk single’ı  Heaven’ı 2013 Şubat ayında dinleyicilerine sunmuştur. Birçok müzik adamı Depeche Mode’un 30.yılında kendisini fes edeceğini yazıyor ve bu konuda gruptan bir açıklama bekleniyordu. Grup bu konu hakkında hiçbir açıklama yapmadı. Belki de son kez İstanbul da konser verecek olan grup için “bir sonraki konsere” gibi cümleleri unutmak, son defaymış gibi Depeche Mode’a dair tüm duyguları ortaya dökmek gerek 17 Mayıs ılık bahar akşamında…

Konser ile ilgili bilgiler:

17 Mayıs 2013 21.00 da başlayacak olan konser hakkında ön grup çalışmaları halen devam etmektedir. Kesin bir bilgi olmamakla beraber VEGA’nın sahne alacağı söylentisi var. Konser için satışa sunulan biletler den Diamond Circle ve VIP Platform biletleri tükenmiş olup, Normal ayakta için sunulan biletlerinde tükenmek üzere olduğu söylenmektedir.

http://www.biletix.com/etkinlik-grup/41868430/ISTANBUL/tr

 

HABER: Şehri YAĞLIKARA

Yeşil Gazete

 

You may also like

Comments

Comments are closed.