İfade ÖzgürlüğüManşetTürkiye

Denizli CHP Gençlik Kolları Başkanı, Erdoğan’a hakaretten tutuklandı

0
Denizli’de üç dönemdir CHP Gençlik Kolları İl Başkanlığı yapan Tugay Odabaşıoğlu, Cumhurbaşkanına hakaret ettiği gerekçesiyle dün gözaltına alındı. Bir gün gözaltında tutulan ve bugün tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen Odabaşıoğlu tutuklandı.

Gazete Duvar‘dan Mükerrem Yollu‘nun aktardığına göre, Odabaşıoğlu hakkında, 18 Eylül’de CHP Merkezefendi İlçe Danışma Kurulu’nda yaptığı konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik “katil” ifadesini kullandığı iddia edilmişti. Bu nedenle Odabaşıoğlu iktidara yakın medya kurumları tarafından hedef gösterilmişti.

Denizli Adalet Sarayı önünde bir araya gelen CHP’liler yaptığı basın açıklamasıyla yapılan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti. CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu  şunları söyledi:

“Siyasi eleştiriye tahammül edemeyecek olanlar kendi dillerine ve konuşmalarına dikkat etmeli. Siyaset zorlu bir süreçtir ve bu sürecin içerisinde eleştiri her zaman bulunacaktır. İddia edilen cümleler, bir montaj sonucu ve ses kaydına dayanarak yapılmıştır. Şu an gençlik kolları başkanımız gözaltındadır. Ve biz ona diyoruz ki, sen sahipsiz değilsin.”

‘Ağır eleştiri’ kapsamında değerlendirilmeli

Çavuşoğlu, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin kararları, daha önceki Yargıtay kararları ve benzeri unsurlara göre sarf edilen sözlerin ağır eleştiri olmak şartıyla eleştiri kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini söyledi:

“Şunu unutmasınlar ki, korku imparatorluğu ile varılmak istenen sonuç hiçbir zaman hüküm ifade etmeyecektir. Gezi olayları zamanında AKP Genel Başkanı, ülkenin başbakanıydı.  Bugün Cumhurbaşkanı sıfatını taşısa da AKP Genel Başkanı sıfatıyla eleştirilmesi en doğal haktır” dedi.

Yapılan işlemin hukuksuz ve usulsüz olduğunu belirten Çavuşoğlu, Gençlik Kolları Başkanı’nın yanında olduklarını, gereken neyse yapılacağını kaydetti.

 

You may also like

Comments

Comments are closed.