ManşetMedya-İnternet

Deniz Yücel’den mektup var: Sorgulama süreci ve tutuklama gerekçesine hâlâ gülüyorum

0

“Terör örgütü propagandası ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik” iddialarıyla tutuklanan Die Welt gazetesi Türkiye muhabiri Deniz Yücel bir mektup yazdı. Yücel, mektubunda, “Beni özgürlüğümden alıkoymuş olsa da sorgulanma süreci ve (tutuklanma) karar gerekçesi hâlâ gülmeme neden oluyor” ifadesini kullandı.

Avukatlarının kendisini cezaevinde ziyareti sırasında mektubu kaleme alan gazeteci Yücel, kendisine destek veren herkese teşekkür etti.

Deutsche Welle Türkçe’de yer alan habere göre, Deniz Yücel’in Die Welt gazetesinde yayınlanan mektubu şöyle:

“Merhaba Dünya,

13 gün polis gözetiminde tutulduktan sonra şu anda İstanbul-Metris cezaevinde bulunuyorum. Kulağa tuhaf gelebilir ama şu anda sanki özgürlüğümün küçük bir parçasını yeniden kazanmış gibi hissediyorum: Gün ışığı! Taze hava! Doğru dürüst yemek! Çay ve Nescafe! Sigara! Gazeteler! Gerçek bir yatak! Sadece benim istediğim zaman kullanabileceğim bir tuvalet. Gün boyunca -eğer istiyorsam- birkaç siyasi tutuklu ile mutfak ya da avlu, akşam da sadece bana ait olan hücrem. Burada fazla kalmayacağım ama yine de burası iyi. Beni özgürlüğümden alıkoymuş olsa da sorgulanma süreci ve (tutuklanma) karar gerekçesi hâlâ gülmeme neden oluyor. Mektubumu burada kesmek zorundayım. Ama tüm arkadaşlara, yakınlara, meslektaşlara benim için mücadele veren tüm insanlara teşekkür ediyorum. İnanın, bu bana iyi geliyor hem de çok iyi.

İçtenlikle,

Deniz”

 

(DW)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.