Kültür-Sanat

Demir Leydi Meryl Streep

0

Amerikalı oyuncu Meryl Streep’in eski İngiltere Başbakanı Margaret Thatcher’ı canlandırdığı ‘The Iron Lady’ (Demir Leydi) filminin çekimlerine başlandı.

Thatcher’ın sınıf ve cinsiyet duvarlarını aşarak başbakan oluşunu anlatan filmin senaryosunu Sex Traffic dizisinin yazarı Abi Morgan yazdı. Filmin yönetmeni Mamma Mia’nın da direktörü olan Phyllida Lloyd.

Filmde Margaret Thatcher’ın 2003’te ölen eşi Denis Thatcher’ı Jim Broadbent canlandırıyor. Oyuncu kadrosunda Richard E Grant ve Anthony Head de bulunuyor.

Meryl Streep, Margaret Thatcher gibi güçlü bir kişiliği canlandırmanın çok zor bir görev olduğunu belirterek, ” Rolüme büyük bir dikkat, gayret ve aşkla yaklaşmaya çalışıyorum. Umarım dayanma gücüm onunkine yetişir” dedi.

Thatcher’lı yıllar

1979-1990’u kapsayan Thatcher dönemi, İngiltere’de büyük bir sosyal ve ekonomik değişimin yaşandığı yıllar oldu.

James Callaghan liderliğindeki İşçi Partisi hükümetini seçimlerde yenilgiye uğratarak iktidara gelen sağcı politikacı kapsamlı bir reform programı yürüttü. Enflasyonla mücadele etti, sendikalarla savaşa girdi.

86 yaşındaki Thatcher’ın politikaları ülkede toplumsal kutuplaşma yarattı.

Margaret Thatcher döneminde hizmet sektörü gelişti, ev sahibi olanların sayısı arttı. Ancak bu dönemde üretim düştü, işsizlik tırmandı. (BBC)

You may also like

Comments

Comments are closed.