KadınManşetTürkiye

Demir Kafes’in sekizinci plan değişikliği de yargıdan döndü

0

Yapımı da sökümü de kamuoyunda çok tartışılan ve ‘Demir Kafes’ olarak adlandırılan Ankara’daki YDA Center alanına ilişkin, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi‘nce 12 Ekim 2020’de onaylanan sekizinci plan değişikliğinin yürütmesi, Ankara 4. İdare Mahkemesi tarafından durduruldu

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, daha önce yapılan yedi plan değişikliğini de açtığı davalarla iptal ettirmişti. Oda, son değişikliği de yargıya taşımıştı.

Belediyeye çağrı: Mühürleyin

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan karara ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, “Her dönemde rant ve kent suçunda ısrar edenlere yargı cevabını vermiştir. Yargı tarafından 7 kez kent suçu ilan edilen, Anıtkabir siluetini bozan, Atatürk Orman Çiftliği alanında hukuksuzca yapılan Demir kafes alanındaki YDA Center’in 8. kez kent suçu olduğu tescillenmiştir” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin YDA Center’ı mühürlemesi, verilen kısmi iskanlarını iptal etmesi gerektiğini ifade eden Candan, şunları kaydetti:

“Ankara Büyükşehir Belediyesi her iptal kararından sonra yeni plan değişikliği ile inşaatın yükselmesine olanak sağlamıştır. 8. Plan değişikliğinin de yürütmesi durdurulmuştur, demir kafes arazisi olan 29096 ada 10 parselde YDA İnşaat tarafından yapılan yüksek yoğunluklu rezidans yine ve yeniden kaçak yapı konumuna düşmüştür. Mahkeme de plan değişikliğinin özel imar hakları sağladığına ve kamu yararına aykırılığına dikkat çekerek telafisi güç zararlar yaşanmadan yürütmeyi durdurmuştur. Rant ısrarına bir kez daha dur demiştir.”

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.