DünyaHayvan HaklarıManşet

Danimarka’dan skandal karar: Bir insanın elini ısıran ayının öldürülebileceği açıklandı

0

Danimarka’da askeri yetkililer, Arktik bölgesinde kutup ayısının bir belgesel ekibi üyesinin elini ısırması ve insanlarla birkaç kez yakın temasta bulunmasını gerekçe göstererek ayının vurulup öldürülebileceğini duyurdu.

Uzmanlar, kutup ayılarının doğal avlanma alanı olan buzulların geri çekilmesi nedeniyle aç kaldıklarını ve bu yüzden karada onlarla daha sık karşılaşıldığını belirtiyor.

Hastaneye nakledildi

NTV’de yer alan habere göre, ordu üssünün yakınındaki belgesel ekibinden bir kişinin elinin ısırılması olayı, Özerk Danimarka Arktik Bölgesi‘nde rekor bir sıcak dalgası yaşandığı sırada ve kutup ayıları yemek aramak için daha fazla dolaşırken geldi.

Belgesel ekibinin Daneborg’taki askeri üsten yaklaşık 400 metre uzakta bulunan bir araştırma istasyonunun iyi kapatılmamış penceresinden başını uzatan kutup ayısı, ekip üyelerinden birinin elini ısırdı.

Daneborg’taki bir hastaneye nakledilen yaralı belgesel yapımcısı ardından, İzlanda’daki Akureyri kasabasına gönderildi.

Ayı ‘sorunlu’ olarak sınıflandırıldı

Yaşanan olayın ertesinde tekrar araştırma istasyonuna geri dönen kutup ayısını yetkililer, “sorunlu” olarak sınıflandırdı ve “Bu durum, tekrar geri dönmesi halinde onun vurularak öldürülmesine izin veriyor” denildi.

Karara tepki gösteren aktivistler yaptıkları ortak açıklamada, ayının doğal habitatının insanlar tarafından ele alındığı ve öldürülmesi yerine rehabilite edilmesi gerektiğini vurguladı.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.