Daniel Cohn-Bendit: “Cinsel yönelim özgürlüğünü yeni Anayasa’ya yazacak mısınız?”

İstanbul'da devam eden AP Yeşiller Grubu toplantısında "yeni Anayasa ışığında Türkiye'de demokratikleşme süreci" oturumu sürüyor. AP Yeşiller Grubu eş başkanı Daniel Cohn-Bendit konuşmacılara "mesela cinsel yönelim özgürlüğünü yeni Anayasa'ya yazacak mısınız?" diye sordu.
Daniel Cohn-Bendit İstanbul'daki AP Yeşiller Grubu toplantısında

İstanbul’da devam eden AP Yeşiller Grubu toplantısında “yeni Anayasa ışığında Türkiye’de demokratikleşme süreci” oturumu sürüyor. TBMM’de grubu bulunan siyasi parti temsilcilerinin konuşmalarının ardından söz alan AP Yeşiller Grubu eş başkanı Daniel Cohn-Bendit konuşmacıların sıradan konuları gündeme getirmekle yetindiklerini söyledi ve artık insan hakları, demokrasi gibi konulardan söz etmeyen kimse kalmadığını söyledi. Conh-Bendit konuşmacılara “mesela cinsel yönelim özgürlüğünün garantiye alınmasını yeni Anayasa’ya yazacak mısınız?” diye sordu. Daniel Cohn-Bendit cinsel yönelim özgürlüğünün garantiye alınmasının Türkiye için büyük bir devrim olacağını söyledi.

Yanıtlar şöyle:

Sabahat Tuncel (BDP): Nefret cinayetleri çok yüksek düzeyde. Fakat mecliste farklı cinsel yönelimlere yönelik bir ilgi yok. Bizim tüzüğümüzde de, yeni Anayasa teklifimizde de bu olacak.

Süheyl Batum (CHP): Biz yaptığımız taslakları Avrupa’ya ve Yeşiller’e duyuramamışız. Bizim taslaklarımızı bilmedikleri için, olan değişiklikleri destekliyor Avrupalılar. CHP, hiçbir şekilde ordu yanlısı değildir. Cinsel yönelim hakları, demokratik ülkelerde tabii ki var olacaktır. Fakat bize sadece bu sorunun sorulması, sanki ülkede sendikal hakların, basın özgürlüğünün varolduğu izlenimi yaratır.

Bekir Bozdağ (AKP): Biz insana verilecek hakları veririz. Cinsel yönelimler konusunda net bir tavrımız yok.

(Yeşil Gazete)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR