ManşetTürkiye

Cumhurbaşkanı’nın seçim açıklaması balkondan değil internetten geldi

0

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 7 Haziran Genel Seçimleri sonrası oluşan tabloya ilişkin değerlendirmeyi beklendiği gibi balkondan değil yazılı olarak yaptı.

26Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı resmi web sitesi tccb.gov.tr/ üzerinden yapılan açıklamayı, “Seçime teveccüh gösteren aziz milletimize, Yüksek Seçim Kurulu’na, il ve ilçe seçim kurullarına, sandık kurullarına, güvenlik güçlerimize teşekkür ediyor, sonuçların ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum” şeklinde bitiren ve “Sonuçların hiçbir partiye tek başına iktidar imkanı vermediği”nin altını çizen Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasının tam metni şu şekilde,

“Pazar günü gerçekleşen 2015 Genel Seçim sonuçlarının, ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Seçimlere katılım oranının yüksekliği, aziz milletimizin iradesini sandığa yansıtma ve demokrasi konusundaki kararlılığının ifadesidir.

Milletimizin takdiri her şeyin üzerindedir. Sonuçların hiçbir partiye tek başına iktidar imkanı vermediği mevcut tablonun, yarışa katılmış olan tüm partiler tarafından sağlıklı ve gerçekçi bir değerlendirmeye tabi tutulacağına inanıyorum.

Seçim sonrasında başlayan bu yeni süreçte, ülkemizdeki istikrar ve güven ortamının, demokratik kazanımlarımızın korunması için tüm siyasi partilerin gerekli hassasiyeti göstermeleri, sorumlu bir davranış sergilemeleri büyük önem arz etmektedir.

Seçime teveccüh gösteren aziz milletimize, Yüksek Seçim Kurulu’na, il ve ilçe seçim kurullarına, sandık kurullarına, güvenlik güçlerimize teşekkür ediyor, sonuçların ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.