ManşetTürkiye

Cumhurbaşkanı kırıldı, Başbakan savundu, Müsteşar lüzum gördü

0

Eski MİT Müsteşarı Hakan Fidan, milletvekilliği adaylığı için AKP’ye yaptığı başvuruyu “gördüğü lüzum üzerine” geri çekti.

1.hakan fidan adaylıktan vazgeçti

Fidan, AKP’den aday adaylığı başvurusunu geri çekmesine ilişkin yazılı bir açıklama yaparak, “Gördüğüm lüzum üzerine başvurumu geri çektim. Ülkeme ve milletime hizmet yolunda bundan sonra da verilecek vazifeyi yerine getirmeye gayret edeceğim” bilgisini paylaştı.

Fidan’ın adaylığını açıkladığı günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan bu adaylık başvurusu ile ilgili kırgın olduğunu açıklarken “şu anki” Başbakan Davutoğlu, Fidan’ın adaylık başvurusuna destek çıkmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan kırgın olduğunu ifade ettiği açıklamayı bir yurtdışı gezisi sonrası “maiyetindeki” gazetecilere aktarmış;

“Biz devlet yönetiyoruz. O konuya ilişkin kanaatimi daha önce de söyledim. Kanaatlerimizi ifade etmiş olmamıza rağmen istifa edip adaylık söz konusu olmuş ise elbette bir kırgınlık söz konusudur. MİT sıradan bir kurum değildir. Devletin en önemli kurumudur. Devletin Milli İstihbarat Teşkilatı zayıfsa, o devletin ayakta kalması mümkün değildir. Şimdi biz onu böyle bir göreve getirdik. Getiren de benim. Madem öyle, ayrılırken de, eğer müsaade edilmiyorsa orada kalması ve ayrılmaması gerekirdi. Dolayısıyla tabii ki kırgınım.” demişti.”

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.