ManşetTarım-Gıda

Çukurova Ekolojik Yaşam İnisiyatifi’nden ‘Gerçek – Adil Gıda Söyleşileri ve Atölyeleri’

0

Adana’da 1 – 8 Ekim tarihleri arasında Çukurova Ekolojik Yaşam İnisiyatifi (ÇEYİ) tarafından “Gerçek & Adil Gıda Söyleşileri ve Atölyeleri” düzenleniyor.

18

Go Adana’nın organize ettiği Food and Music Fest kapsamında düzenlenen atölyelerde haftasonu gerçekleşen atölyeleri kaçırmış olsanız da hala geç kalmış sayılmazsınız.

İşte bu haftanın programı

17

5 Ekim Çarşamba 18:30‘da, Tülay Dinçer, Merve Biztatar ve Serdar İskit‘in kolaylaştırıcılığında Julia&Julia’da “Evde Ekmek Yapımı Atölyesi” var.

6 Ekim Perşembe 19:00′da ise Adanalı ekolojistler Batı İzmir Topluluk Destekli Tarım ya da daha bilinen adı ile BİTOT’dan Mehmet Gürmen’i ağırlayacak. Gürmen, Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde Sema Orhan İskit ve Filiz Çömez Polat kolaylaştırıcılığında, “Gerçek ve Adil Gıda’ya ulaşımda Gıda Toplulukları” konusunda bilgilerini paylaşma imkanı bulacak.

7 Ekim Cuma 19:00’da Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde Boğatepe Çevre ve Yaşam Derneği Başkanı İlhan Koçulu‘nun sunumu ile “Gıda Üretim Süreçlerinde Sürdürülebilir Yaklaşım” söyleşisinin moderatörleri ise Fatih Kaya ve Zeynep Sanlıer Tansuğ.

“Gerçek & Adil Gıda Atölye ve Söyleşileri”nin son günü 8 Ekim Cumartesi Adana iki ayrı etkinliğe sahne olacak. 13:00’de Zeynep Sanler Tansuğ ve Semih Türer‘in kolaylaştırıcılığında Turşu Kurulması Atölyesi var.

Aynı gün 16:00‘da ise son etkinlik ise Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi‘nde gerçekleşecek “Gıdada Öncelik Güvenliğin mi, Adaletin mi?” söyleşisi olacak. Serdar İskit ve Rıza Dinçer’in kolaylaştırıcılığında gerçekleşecek söyleşiyi ise Slow Food Fikir sahibi Damaklar’daki görevlerini devrettiğini geçtiğimiz günlerde açıklayan Defne Koryürek gerçekleştiriyor.

Gerçek & Adil Gıda Söyleşileri ve Atölyeleri ile ilgili detay bilgi ve son dakika gelişmeleri hakkında facebook etkinlik sayfası üzerinden bilgi alabilirsiniz.

 

(Yeşil Gazete)

 

,

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.