GündemKoronavirüs SalgınıManşetSağlıkTürkiye

Covid-19 iptalleri başladı: Adana, İstanbul, Ankara, Saray…

0

Türkiye’de ilk koronavirüs vakasının açıklanmasının ardından toplu etkinlikler birer birer iptal edilmeye başlandı. Adana‘da her yıl ilginin arttığı Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı, koronavirüs (Covid-19) önlemi nedeniyle iptal edildi. 3-12 Nisan’da, narenciye ağaçlarının çiçek açtığı dönemde gerçekleştirilmesi planlanan karnaval, bu yıl yapılamayacak.

Adana Valiliğinde yapılan Portakal Çiçeği Karnavalı Festival Komitesi toplantısında yapılan değerlendirmeler sonucu, 3-12 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilmesi plan karnavalın, uluslararası boyutu bulunması sebebiyle yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında bu yıl yapılmaması kararına varıldı.

Uluslararası İyilik Ödülleri Töreni geçen yıl da Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yapılmıştı.

Saray’daki törenler de ertelendi  

Diyanet İşleri Başkanlığı da Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda 12 Mart’ta düzenlenmesi planlanan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılması beklenen “6. Uluslararası İyilik Ödülleri Töreni”nin ertelendiğini açıkladı. Başkanlık 2-5 Nisan tarihleri arasındaki “10. Avrasya İslam Şurası”nın da koronavirüs tehdidi yüzünden ertelendiğini duyurdu.

Bu yıl altıncısı verilen ödüle; Yusuf İslam, Sıraj Wahhaj, Gamze Özçelik, Ali Önder, Abdulkadir Geylani Tekgöz, Mehmet Şirin Çiçek  ve Ahmet Aydemir  layık görülmüştü.

Beyaz miting iptal

Sağlık meslek örgütlerinin, sağlık alanında yaşanan şiddete ve sağlık çalışanlarının sorunlarına dikkat çekmek amacıyla 15 Mart Pazar günü Ankara’da yapmayı planladığı “Beyaz Miting” de ertelenen eylemler arasında. Mitingin tarihi, daha sonraki gelişmelere göre belirlenecek. TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Sinan Adıyaman “Sorumluluk duygusu ile erteleme kararı aldık” dedi.

Kadir Has’da yarı yıl tatili öne çekildi

İstanbul Kadir Has Üniversitesi, Türkiye’de koronavirüs vakası görülmesinin ardından eğitime ara verdiğini duyurdu. Üniversite yönetiminin öğrenciler ve çalışanlarla paylaştığı e-posta’da, 6-10 Nisan tarihlerindeki bahar dönemi yarı yıl tatilinin, koronavirüs tedbiri nedeniyle bugün öğleden itibaren başlayarak 20 Mart’a kadar süreceği belirtildi.

Açıklamada derslerin 23 Mart Pazartesi başlayacağı aktarıldı.

Kongreler, seminerler…

Antalya’da da Mart ve Nisan aylarında yapılması planlanan tüm seminerler ve tüm uluslararası kongreler iptal. Cumartesi günü İstanbul’da yapılacak Tıp Bayramı’nın da iptal edilebileceği belirtiliyor. Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği de (OHSAD) 11-15 Mart tarihlerindeki kurultaylarını iptal etti.

Erdoğan: Hiçbir virüs tedbirlerimizden daha güçlü değildir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise bu sabah AKP Grup Toplantıse’nda yaptığı konuşmada, Türkiye’de görülen koronavirüs vakası için “Hiçbir virüs bizim tedbirlerimizden daha güçlü değildir.” dedi. “Avrupa’dan gelen bir vatandaşımızda yapılan tetkikler sonucunda koronavirüs tespit edildi. Ailesi ve yakınları yakın izlememiz altında. Virüs tespit edilen kişinin sağlık durumu iyi” diyen Erdoğan şunları söyledi: Göstereceğimiz dikkat ve alacağımız tedbirler en etkili korunma yöntemi olacaktır. Özellikle yaşlılarımızın ve bünyesi zayıf insanlarımızın en azından bir süre kalabalık yerlerden uzak durmaları gerekiyor.”

Erdoğan, “vatandaşlardan sağlık personelinin bu konudaki itirazlarına harfiyen uymalarını” da rica etti; “Bu virüsten korunmanın ilk şartı temizliktir. Temizliği imandan cüz sayan bir inancın mensupları sıfatıyla bu da milletimiz tarafından işin en kolay tarafı olmalıdır.” dedi.

Geçen Cuma gününden beri tokalaşmayı, kucaklaşmayı, uzaktan selamlaşma yöntemine geçtiğini belirten Cumhurbaşkanı, bu çerçevede üzerine düşenleri yerine getirmenin gayreti olduğunu vurguladı.

More in Gündem

You may also like

Comments

Comments are closed.