COP26İklim KriziManşet

[COP26] Küfrettiği için eleştirilen Thunberg, küfürlü sözlerde net sıfır taahhütü verdi

0

BM İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 26’ncı Taraflar Konferansı’nın (COP26) gerçekleştiği Glasgow’daki eylemde küfretmesi nedeniyle eleştirilen İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg, “küfürlü sözlerde net sıfır” sözü verdi.

Hükümetlerin emisyonları dengelemek için verdiği taahhütlere gönderme yapan Thunberg, “Bundan sonra uygunsuz bir şey söylemem gerekirse bunu güzel bir şey söyleyerek telafi edeceğime söz veriyorum” dedi.

Ne olmuştu?

Eleştirilen Greta Thunberg’in de aralarında bulunduğu eylemcilerin COP26’nın gerçekleştiği konferans salonu önünde söyledikleri şarkının kameraya alınmasıyla başlamıştı. Pazartesi günü yapılan eylemde söylenen şarkıda “iklim krizini kıçına sokabilirsin” sözleri yer alıyordu.

Konuşma yapan Thunberg, “Artık falanlara filanlara, insanların doğanın ve gezegenin sömürülmesine hayır diyoruz. İçeride ne s.kim yapıyorlarsa artık hayır” ifadelerini kullanmıştı. Genç aktivistin yorumları bazı medya organlarında “kötü ağızlı tirat” olarak gösterildi.

‘2052 yılına kadar net sıfır’

Gelen eleştirilere Thunberg, küfürlü sözlerde net sıfır taahhüdü verdiğini söyleyerek yanıt verdi.

2050 yılına kadar net sıfıra ulaşıp ulaşamayacağı sorulan Thunberg şu “Hayır, 2052 yılına kadar. 2034 yılına kadar yüzde 39,78 azalma ile” yanıtını verdi.

More in COP26

You may also like

Comments

Comments are closed.