ManşetTürkiye

Çocuklar tamam sıra gençlerde. “Semerkant”ı okuttu diye öğretmene soruşturma

0

“Müfredat Dışı” ve “Doğu kültürünü ve İslamiyeti aşağılıyor” şikayeti üzerine ” Amin Maalouf’un Semerkant adlı kitabını öğrencilere okuttuğu gerekçesi ile İstanbul Bahçelievler’de Necip Fazıl Kısakürek Lisesi’nde görev yapan bir öğretmene İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından soruşturma açıldı.

Derste yardımcı kaynak olarak okutulduğu belirtilen kitap hakkında şikayet ise çocuğu ilgili okulda eğitim görmeyen bir veliden geldi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne iletilen şikayet dilekçesine Semarkant’ta müstehcen olduğu iddia edilen kısımların fotokopisi de eklendi.

Bu şikayet üzerine öğretmen hakkında açılan soruşturma dosyasında öğretmenin daha önceki yıllarda da okul idaresince hoş karşılanmayan Server Tanilli’nin “Uygarlık Tarihi” ve Segal’in “İnsan Nasıl İnsan Oldu” gibi kitapları da okuttuğu belirtildi.

Şikayete konu olan ve Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkan dünyaca tanınan Amin Maolouf’un kitabı ” Semerkant”, Türkiye’de 66 baskı yaptı. Kitap, korsan satışları hariç bugüne kadar yaklaşık olarak 300 bin sattı. Semerkant, 1988’de Prix Mezon de la Presse ödülüne layık görüldü. Yazar Maalouf ise 1993’te prestijli Prix Goncourt ödülünü aldı.

(Birgün)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.