ManşetYerel

Cizre kayyımının yaptırdığı Dicle Dikey Bahçesi çürüdü

0

2018 yılında Şırnak’ın Cizre ilçe kaymakamı ve kayyımı olan Faik Arıcan’ın yine aynı yıl Konak Mahallesi Dicle Nehri‘nin kenarına yaptırdığı 4 milyon 126 bin 538,69 TL’lik Dicle Dikey Bahçesi‘nin çürüdüğü görüldü.

Dicle Nehri boyunca parka dizilen banklara ve yürüyüş yolu denilen bölgeye kimse uğramıyor. Dikey Bahçe içerisinde Şubat 2020’de belediye tarafından “çalışma” adı altında ekilen sarmaşıkların da büyük bir bölümünün bakımsızlıktan kuruduğu gözlendi.

Bahçenin akıbetinin ne olacağı ise hala belirsiz.

Faik Arıcan, Cizre’de 2017-2019 yıllarında görev yapmış, onun yerine Davut Sinanoğlu gelmişti. Sinanoğlu da 2019 yılında başladığı görevini 2021 yılında Mehmet Tunç‘a devretti.

‘Cizre’de dev proje’

Mezopotamya Ajansı‘nda yer alan habere göre, kayyım Ahmet Adanur‘un yerine 20 Ağustos 2017’de atanan Faik Arıcan, mevzuata aykırı bir şekilde pazarlık usulü (MD 21B) ihale yapmış ve “Doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen veya idare tarafından önceden öngörülemeyen olayların ortaya çıkması üzerine ihalenin ivedi olarak yapılmasının zorunlu olması” ibresiyle peyzaj çalışması başlatmıştı.

Yaklaşık 4 milyon 711 bin 812,45 TL maliyeti olduğu belirtilen ihale, 4 Milyon 126 bin 538,69 TL’ye Halit Adak isimli kişiye verilmişti.

Medya sık sık projeyle ilgili, “Terörden arındırılan Cizre’de dev proje” şeklinde haberler yapmıştı. Ancak, şu an bahçenin bakımsızlığı dikkat çekiyor.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.