DoğaManşet

Çirkinlik abidesi: Sürmene Yaylası Oylum Köyü’ne 9 katlı apartman diktiler!

0

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Karadeniz’in eşsiz güzellikteki yaylalarının uygunsuz şekilde imara açıldığını söyleyerek şok eden bir fotoğraf paylaştı.

Karadeniz’in doğasını, ormanlarını ve yaylalarını korumak için büyük mücadele veren Pekşen, sosyal medya hesabından konuya yönelik sık sık videolar yayınlayarak kamuoyunu bilgilendirmeye çalışıyor.

Pekşen’in son paylaştığı fotoğraf ise görenlere “Yok artık” dedirtti. Milletvekili, paylaşımının altına, “Burası Trabzon Sürmene. Karadeniz yaylalarının nasıl yok edildiğinin göstergesi. İşte AKP’nin belediyecilik anlayışı” yazdı.

Haluk Pekşen, Sürmene’deki 50 hektarlık orman alanının yakılması ve dünyadaki ön önemli iki sarıçam ormanından biri olan Sürmene’de ormana betonarme villalar yapılmasını da sıklıkla gündeme taşıyor.

CHP’li Pekşen ayrıca fotoğrafı çeken Mimar Uğur Değirmencioğlu’na da teşekkür ederek; “Fotoğrafı çeken ve daha birçokları gibi bu çirkin yapılaşmaları kamuoyuna duyurmamızı sağlayan Mimar Uğur Değirmencioğlu hanıma teşekkürler” diye yazdı.

 

(Çağdaşses)

More in Doğa

You may also like

Comments

Comments are closed.