Kültür-SanatManşet

Çıplak Ayaklar Kumpanyası “Sen balık değilsin ki “ adlı gösterisi ile LOCA’da

0

“Suyun yolunu kesersin, kum çuvalları dizersin, beton örersin; ama ne yapar ne eder, bi yerden bi çatlak bulur ve özgürce akmaya devam eder su. Bu eser suyun, yolculuğunu kendi yolculukları yapanların hikâyesidir.”

Çıplak Ayaklar Kumpanyası’nın “Sen balık değilsin ki” adlı gösterisi 15 Mart Cuma günü saat: 20.00’de Loca’da izleyicileriyle buluşuyor.

Oktay Rifat’ın “Ahmet” şiirinin temelini oluşturduğu “Sen balık değilsin ki”, 2010’da Peniche Anaco (Fransa) ve İstanbul DansPlatform’un desteğiyle, Çıplak Ayaklar Stüdyosu’nda üretildi. Bugüne kadar 40’a yakın şehirde sokaklarda, parklarda, evlerde, cafelerde, derneklerde ve sahnelerde 200’den fazla kere sahnelendi. Her türlü mekâna ve duruma uyarlanabilen gösteri, her izlenişte farklı bir deneyim yaşatıyor.

Mihran Tomasyan

Dansa halk oyunlarıyla başladı.

Getronagan Lisesi’nden sonra(1997) Mimar Sinan Üniversitesi Modern Dans Bölümü (2001), Centre National de Danse Contemporain (2002/ Fransa) okullarında eğitimini tamamladı. Rebecca Lazier ile Amerika ve Canada’da (1999), The Yard dans grubuyla Marthas Vineyard adasında (2000) ve aynı yıl New York Downtown festivalinde dans etti.

Tuğçe Tuna ve Aydın Teker’in projelerinde yer aldı.

Çıplak Ayaklar Kumpanyası’nın temeli Ermenistan’daki Gümrü Bienali’ndeki gösterisiyle atıldı (2003).

Belçika’da “As Palavras”, Almanya’da “Sasha Waltz” (Ellizabeth Church project), Paris’te “Companie Cre-Ange”, İsviçre’de “Da Motus” topluluklarıyla dans etti ve halen Çıplak Ayaklar Kumpanyası’nda 2003 yılından beri çalışmalarına devam etmektedir.

Yönetmenliğini Yaptığı Kısa Filmler

Rutin – 2008. Dans Video, 00:03:18 / Aslı Öztürk, Mihran Tomasyan

3. Dans Filmleri Festivali, Türkiye’den Dans Filmleri Serisi, Gösterim Seçkisi. 2010

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.