İklim ve EnerjiManşet

Çin’den Tibet Özerk Bölgesi’ne güneş santrali

0

Çin kamu elektrik şebekesi, dünyanın en zorlu yaşam koşullarına sahip yerlerinden biri olan Golog Tibet Özerk Bölgesi’nde 4 bin metreyi aşan yükseklikte 4,4 MW’lık GES kurdu.

Çin’de Devlet Şebeke Şirketinin Çin’in en yüksek rakımlı mevkiinde kurduğu 4,4 megavat kapasiteli fotovoltaik elektrik santrali hizmete girdi. 4 bin 290 metre yükseklikte kurulan santrali toplam 32 milyon RMB bütçeye mal oldu. Santralin yıllık 6 milyon 800 bin KWh elektrik üretmesi bekleniyor.

Sarı Nehir’in kaynağı olan Qinghai Eyaleti’nin Golog Tibet Özerk Bölgesi’ne bağlı Maduo ilçesinde kurulan güneş enerjisi santralinin, bölgedeki yoksul köylere büyük gelir getirmesi bekleniyor.

Çin Hükümeti, Nisan 2015’te başlattığı “Solar Yoksulluğu Azaltma Projeleri” Programı kapsamında yoksul olarak belirlenen 471 Çin bölgelerinin tamamına ulaştı. Hükümet finansmanını sağladığı çatı da dahil güneş enerjisi kurulumlarıyla 2 milyon hanenin elektrik ihtiyacını karşılamasını ve ihtiyaç fazlası elektriği satarak gelir elde etmesini hedefliyor.

 

(Enerji Günlüğü)

You may also like

Comments

Comments are closed.