TürkiyeKoronavirüs SalgınıManşetSağlık

Çin’den sipariş edilen Covid-19 aşısının üç milyon dozu Ankara’ya geldi

0
Fotoğraf: AA

Çin‘den sipariş edilen Sinovac koronavirüs aşısının ilk dozu Türkiye’ye ulaştı. Üç milyon dozdan oluşan ilk parti sabah 05.45 itibariyle Ankara Esenboğa Havalimanı‘na ulaştı.

Söz konusu bilgiyi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sabah saatlerinde yaptığı paylaşım ile duyurdu. Koca, öncesinde aşıların 29 Aralık Salı günü saat 19.50’de Pekin Havalimanı‘ndan havalandığını duyurmuştu.

14 gün test edilecek

Aşılar buradan TIR’lara yüklenerek Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü depolarına taşınacak. Daha sonra Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu‘nda yapılacak 14 günlük testlerden onay alırsa aşılama başlayacak.

Dört aşamada gerçekleşecek aşılama işlemi ilk olarak Covid-19 ile birebir temas halinde olan sağlık çalışanlarına ve daha sonrasında ise 65 yaş üzeri vatandaşlara uygulanacak.

Çin’den getirilen inaktif Covid-19 aşısı iki doz şeklinde uygulanıyor. Bu da ilk aşamada 1,5 milyon kişiye aşının uygulanacağı anlamına geliyor. Kişiler aşı haklarının olup olmadığını e-Nabız sisteminden veya aile hekimlerinden öğrenebilecek.

 

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.