DünyaKoronavirüs SalgınıManşetSağlık

17 kişinin öldüğü virüs salgınında karantina paniği

0

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve sonrasında beş farklı ülkeye yayılan koronavirüsünden ölenlerin sayısı 17’ye yükseldi. Ulusal Sağlık Komisyonu’nun verdiği bilgilere göre virüsün bulaştığı kişi sayısı 571’e yükselirken durumu ağır olan hastaların sayısı ise 95 olarak verildi.

Şehir karantina altında

Hubey eyaletine bağlı Wuhan kentinde salgının yayılmasını önlemek için ulaşımın durdurulmasına karar verildi. Kente otobüs, metro ve feribot seferleriyle hava yolu ve demiryollarının dış hat seferleri ikinci bir talimata kadar kapatıldı.

Guardian’da yer alan habere göre karantinaya alınan şehirde is panik havası sürüyor. Şehir sakinleri tüm marketlerin raflarını boşaltırken, petrol istasyonlarında benzin depolamak isteyen kişiler uzun kuyruklar oluşturdu. Eczanelerde satılan yüz maskelerinin ise tamamen satıldığı belirtildi. Şehirdeki herkesin kamu alanlarında yüz maskesi takma kuralı getirildi.

Virüsün belirtileri

Koronavirüsler, daha büyük bir virüs ailesi türü ancak sadece 6’sı (yeni virüsün etkilerinin kanıtlanmasıyla birlikte 7 olacak) insanlara bulaşabiliyor. Bir koronavirüsün yol açtığı şiddetli akut solunum yolu sendromu (SARS), Çin’de 2002 yılında salgından etkilenen 8 bin 98 kişiden 774’ünün ölümüne yol açmıştı.

“Wuhan virüsü” olarak adlandırılan bu yeni virüsün ilk belirtileri yüksek ateş, boğaz ağrısı, öksürük, nefes darlığı, solunumda zorluk ve ishal şeklinde ortaya çıkarken ileri safhalarda zatürre ve böbrek yetmezliğine neden oluyor, nihayetinde ölümle sonuçlanıyor.

Ölümlerin çoğu Wuhan şehrinde gerçekleşti. Bu yüzden şehirdeki vahşi hayvan satan bir deniz ürünleri pazarının virüsün kaynağı olduğundan şüpheleniyor. Market şu anda tamamen kapalı.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.