DünyaManşet

Çin’de sel: 550 bin kişi evlerini terketti

0

İklim değişikliği nedeniyle dünyanın çeşitli yerlerinde görülen felaketlere bir yenisi eklendi. Çin’in orta ve güney kesimlerinde günlerdir süren şiddetli yağış nedeniyle yüzbinlerce kişinin evlerini terketmek zorunda kaldığı, 3 Haziran’dan bu yana devam eden sellerde en az 105 kişinin öldüğü, en az 65 kişinin kayıp olduğu bildiriliyor.

Hükümet yetkilileri, sel felaketine yol açan yağmurların, 1955 yılından bu yana yaşanan en şiddetli yağışlar olduğunu söylüyor. Ülkede felaket alarmı seviyesinin en yüksek düzeye çıkarıldığı ve ordu birliklerinin kurtarma çalışmalarına katılmaya başladıkları bildiriliyor.

Yetkililer yalnızca Hubei vilayetinde alçak bölgelerde yaşayan 122.400 kişinin evlerini terketmek zorunda kaldığını bildiriyor. Yangtze Nehri havzasındaki yedi vilayette ise toplam 550 bin kişi tahliye edildi.

Hükümet kaynakları, selin iki seti yıktığını ve Zejiang vilayetindeki yirmi ilçe ve köyün sular altında kaldığını duyurdu. 2.500 kadar ev heyelan sonucu yıkılırken 350 karayolunu su bastı.

Çin devlet televizyonu CCTV, şiddetli yağışların bugün de sürmesinin beklendiğini aktarıyor. Yağmurun şiddetinin iki günden önce azalması beklenmiyor.

China Daily gazetesine göre yağışların uzun bir kuraklık döneminin arkasından gelmesi selin etkisinin şiddetlenmesine yol açtı.

(BBC, China Daily, Yeşil Gazete)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.