DünyaManşet

Çin’de düzenlenen maratonda ani sıcaklık düşüşü sebebiyle 21 sporcu öldü

0

Çin‘in kuzeybatısında düzenlenen bir dağ maratonunda dolu, dondurucu yağmur ve şiddetli rüzgar nedeniyle 21 sporcu hayatını kaybetti.

Çin basını, 700’den fazla personelin yer aldığı kurtarma operasyonunda 172 katılımcıdan 151’inin kurtarıldığını duyurdu.

Belediye Başkanı özür diledi

Çin’in Gansu bölgesindeki Sarı Nehir Taş Orman turizm bölgesinde cumartesi günü 100 kilometrelik bir koşu düzenlendi. Koşu parkurunda 3 bin metreyi bulan dağlar da bulunuyordu.

Sporcuların bazıları, yarışın en zor bölümü olarak değerlendirilen ve bin metre yüksekliğe çıkılan 24. ve 36. kilometrelik kısımda aşırı soğuk hissetti ve koşuyu bıraktı.

Maratonun bu kısmını geçen, fakat daha sonra aşırı soğuktan etkilenen kimi sporcular dağ oyuklarında korunarak yardım çağrısı yaptı.

Sporcuların büyük bir kısmı ekipler tarafından kurtarılırken, ani sıcaklık düşüşünden etkilenen 21 kişi ise hayatını kaybetti.

Yarışmayı düzenleyen Baiyin kenti Belediye Başkanı Mayor Zhang Xuchen, pazar günü konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenlendi ve hayatını kaybedenlerin ailelerinden özür dileyerek, başsağlığı diledi.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.