DünyaHayvan HaklarıManşet

Çin’de dokuz ayda 15 binin üzerinde kişi vahşi hayvan ticaretinden yargılandı

0

Çin‘de yılın ilk dokuz ayında 15 binden fazla kişi hakkında vahşi hayvan ticareti ile ilgili suçlar işlem yapıldı. 2019’a oranla yüzde 66 artış anlamına gelen bu sayı ülkede Covid-19 sonrası uygulamaya sokulan kaçakçılık yasasının yasallaşmasından sonra oldu.

Euronews Türkçe’nin aktardığına göre Çin Halk Cumhuriyeti‘nde savcılık, internet sitesinden yayınlandığı açıklamada, toplam tutuklamaların yaklaşık 7 bininin balıkçılık, yaklaşık 4 bininin ise yasa dışı avlanmadan kaynaklandığı belirtildi.

Üç bin yargılama nesli tükenen hayvanlara yönelik

Ayrıca 3 bin yargılamanın da nesli tükenmekte olan yabani hayvan ürünlerini yasa dışı yollardan satın almak, taşımak ve satmaktan dolayı gerçekleştiği açıklandı.

Covid-19 salgınının Vuhan şehrinde vahşi hayvanların satıldığı bir pazardan yayıldığı yönündeki tahminler, ülkedeki yaban hayat ticareti yönetmeliğindeki sorunları gündeme taşımıştı.

Çin yönetimi şubatta vahşi hayvanların satışını ve tüketimini yasaklamayı vaat eden bir karar açıklayacağını belirtmişti. Fakat yeni mevzuatın kürk ve geleneksel Çin tıbbı ticaretini muaf tutması bekleniyor.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.