DünyaEkolojiManşet

Çin topraklarının yüzde 25’ini ‘ekolojik koruma alanı’ ilan etti

0

Çin, çevreyi iyileştirmek ve doğal varlıkları korumak için karadaki topraklarının yüzde 25’ini “ekolojik koruma” alanları olarak belirleyerek buradaki insan faaliyetlerini kısıtlama kararı aldı.

Ekoloji ve Çevre Bakanlığı on yıl önce, hükümetin bunca zamandır uygulanan “irrasyonel gelişmenin” ekolojik güvenliği ciddi baskı altına aldığını itiraf etmesinin ardından korumaya ihtiyaç duyulan alanları belirlemekle görevlendirilmişti.

Bakanlığın Doğa ve Ekoloji Koruma Departmanı’ndan bir yetkili olan Cui Shuhong çarşamba günü bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda biyolojik çeşitlilik için önemli bölgelerin ve hassas ve savunmasız alanların etrafına “kırmızı çizgiler” çizildiğini söyledi.

‘Çevre ihlallerini dizginleyeceğiz’

Reuters’ın aktardığına göre Cui, “Ekolojik korumanın kırmızı çizgilerini belirleyip sıkı bir şekilde muhafaza edeceğiz… ve insanların hayati çıkarlarına zarar veren çeşitli çevre ihlallerini dizginleyeceğiz” açıklamasını yaptı.

2017 yılında merkezi hükümet, yerel hükümetin belirlenmiş alanların korunmasından sorumlu olduğunu belirtmiş ve bu alanlardaki endüstriyel tesisler, çiftlikler ve hatta konutlar üzerinde yıkım emri vermişti.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.