EnerjiManşet

Çin, planladığı 104 kömürlü termik santral projesini askıya aldı

0

Çin hükümeti, son yayınladığı Beş Yıllık Planı çerçevesinde belirttiği kömür kapasite hedefine uyum sağlamak için ciddi adımlar atıyor.

Çin Ulusal Enerji İdaresi, toplam 120 GW kapasiteli planlanan veya inşaatı devam eden 104 kömürlü termik santral projesinin askıya alındığını açıkladı. Askıya alınan kapasitenin yaklaşık 54 GW’lık kısmı halen inşaatı devam eden projeler.

13. Beş Yıllık Planın elektrik bölümünde, Pekin kömür kapasitesinde üst limit olarak belirtilen 1,100 GW’a sadık kalıyor. Bu yine de ülkenin hali hazırda bulunan 920 GW’lık kapasitesinin oldukça üstünde. Yine de planlanan kömürlü termik santral projeleri bu rakamı 1250 GW’a yükseltebilirdi.

Askıya alınan proje miktarının büyüklüğü bu yüzden.

Geçtiğimiz yıl Çin kömürde kapasite fazlası kriziyle mücadele etmek için bir takım adımlar attı ve çeşitli politikalara imza attı. Geçtiğimiz Mart ayında, hükümet çeşitli eyaletlere kömür tesislerini onaylamalarını durdurmayı emretti; bir ay sonra kömürlü termik santral onaylarında ‘trafik ışığı’ sistemi getirdi; Ekim ayında da inşaat halinde olan projeleri durdurmaya başladı.

Ve bütün bu gelişmeler açıklanan Beş Yıllık Plan’la kati bir şekilde en yüksek dereceye ulaştı.

 

(Enerji Masası.org)

More in Enerji

You may also like

Comments

Comments are closed.