ManşetSporUncategorized

Cimbom, Şampiyonlar Ligi’nde Greenpeace ile turladı

0

Greenpeace aktivistleri Galatasaray’a uğurlu geldi. Sarı Kırmızılı ekibin Juventus’u, Türk Telekom Arena’da 1-0 mağlup ederek kupanın dışına ittiği karşılaşmanın ikinci yarısında doğu tribünün üst katında devasa bir pankart açan Greenpeace aktivistleri Şampiyonlar Ligi’nin ana sponsorlarından Rus Gazprom şirketi için tüm futbol sevdalılarına çağrı yaptı, “Haydi, Gazprom’u kutuplardan şutlayalım” (Kick Gazprom out of the Arctic)

Greenpeace eylemcileri Galatasaray-Juventus maçında, taraftarlarla birlikte açtıkları pankartla, Şampiyonlar Ligi sponsoru Gazprom’un Kuzey Kutbu’ndaki tehlikeli petrol arama çalışmalarını protesto etti.

Türk Telekom Arena’da Galatasaray-Juventus arasında oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi maçının 70. dakikasında Greenpeace eylemcileri taraftarlarla birlikte açtıkları dev pankartla Şampiyonlar Ligi sponsoru Gazprom’un Kuzey Kutbu’ndaki petrol arama faaliyetlerini protesto etti. 200 metrekarelik pankartta ‘Kick Gazprom out of the Arctic’ (Gazprom’u Kuzey Kutbu’ndan şutla) mesajı yer aldı.

Gizem’den (Akhan) Türk Telekom Arena’daki Gazprom eylemi için mesaj

18 Eylül’de Greenpeace’in Gazprom’a karşı düzenlediği barışçıl eylemin ardından göz altına alınan 30 kişi arasında yer alan Gizem Akhan, bu protestoyla ilgili olarak “Gazprom’un tehlikeli petrol aramalarına ve bunun iklim değişikliğine olacak etkisine dikkat çekmek amacıyla barışçıl bir protestoda yer aldığım için 2 ay demir parmaklıklar arasında geçirdim. Bizi korkutmak istediler ama Greenpeace’in Gazprom ve Shell gibi petrol devlerine karşı kampanyası devam ediyor. Artık bütün dünyanın gözleri onların üzerinde” dedi.

Gizem ve Rusya’dan çıkmalarına mahkeme kararı ile izin verilmeyen 29 arkadaşı için Greenpeace bir imza kampanyası düzenliyor. #FreeTheArctic30 diyenlere katılmak için adres greenpeace.org/kuzey-kutbunu-kurtar/eylemcilerimizi-serbest-birakin/

Gülçin Şahin, “Gazprom, imajını düzeltmeye çalışıyor”

Gazprom’un Şampiyonlar Ligi gibi severek takip edilen etkinliklere sponsor olarak imajını düzeltme çalıştığını söyleyen Greenpeace Akdeniz İletişim Sorumlusu Gülçin Şahin, “Kuzey Kutbu’nda bir petrol sızıntısı yaşanma olasılığı oldukça yüksek. Gazprom’un açık denizlerde petrol aramakla ilgili bir deneyimi yok ve acil müdahale planı yetersiz. Bu da tehlikeyi artırıyor” dedi.

Gazprom’un şu an Kuzey Buz Denizi’nde  bulunan petrol platformu Prirazlomnaya, eski platformların parçalarından inşa edildi ve oldukça esnek olan Rus güvenlik standartlarını karşılamıyor. Gazprom’un petrol sızıntısına müdahale ekipmanları da platformdan binlerce mil uzaklıkta bulunuyor.

Greenpeace, Şampiyonlar Ligi’nin ana sponsorları arasında bulunan Gazprom aleyhinde daha önce İsviçre’deki Basel – Schalke 04 karşılaşmasında ve Danimarka’daki FC Kopenhag – Real Madrid maçı öncesinde yapılan Real Madrid takımının basın toplantısında da eylemler yapmıştı.

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.