ManşetSivil Toplum

Cihangiri yenibaştan boyamak için merdiven başına

0

64 yaşındaki orman mühendisi Hüseyin Çetinel tarafından Gökkuşağı renklerine büründürülen Cihangir merdivenlerinin Beyoğlu Belediyesi tarafından tekrar eski, soluk, renksiz gri haline döndürülmesinin ardından sivil toplum harekete geçti.

Bugün saat 15:00’de ve yarın saat 17:00’de sadece Cihangir’in değil her yerin Gökkuşağı renkleri ile cıvıl cıvıl hale getirilmesi için Cihangir merdivenlerinin girişinde toplanılacak.

Geçtiğimiz çarşamba günü, Fındıklı’dan Cihangir’e çıkan merdivenler 64 yaşındaki orman mühendisi Hüseyin Çetinel tarafından gökkuşağı renklerine boyanmış gören herksin takdir ve beğenisini kazanan bu durumu yok sayan Beyoğlu Belediyesi ise merdivenleri tekrar griye boyamıştı.

Merdivenleri boyuyoruz! Boyanı, fırçanı kap gel etkinliğinin facebook sayfası

Yenipazar Merdivenleri

Cihangir’de belediyenin bu aymaz tutumu tepki çekmişken bir haberde Aydın’ın Yenipazar ilçesinden geldi. Slow Food Yenipazar’dan yapılan açıklamada ilçe meydanı ile Çamlık Piknik alanını birbirine bağlayan 220 basamaklı merdivenler Rio’daki Selaron merdivenlerinden esinlenilerek seramikle kaplandı.

Merdivenlerin kaplanma işleminden önce bir desen çalışması yapıldı, ardından merdivenlere hayat katmaya gönüllü olan bir firma tarafından bedelsiz olarak alınan seramikler üç ay içinde tüm merdivenlere uygulandı.

(Yeşil Gazete)

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.