ManşetTürkiye

Cihangir İslam CHP’ye katıldı

0

Saadet Partisi’nden bir yıl önce istifa eden Bağımsız İstanbul Milletvekili Cihangir İslam, bugün CHP’ye katıldı. İslam’a parti rozetini, Meclis’teki  grup toplantısında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu taktı.

İslam’ın katılımıyla CHP’nin TBMM’deki sandalye sayısı 136’ya yükseldi.

TBMM’ye CHP listesinden girmişti

Cihangir İslam, 24 Haziran 2018 seçimlerinde CHP’nin İstanbul 3. bölge milletvekili listesinden seçilmiş, seçilmesinin ardından 7 Temmuz 2018 tarihinde Saadet Partisi’ne geçmişti. İslam, 4 Mart 2020’de partisinden istifa etmişti ve gerekçelerini şöyle açıklamıştı:

“Metod ve görüş farklılıkları, bunun yanında vesayetten ari, özgürlükçü, demokratik, çoğulcu, eşitlikçi ve her kesimi kucaklayan bir anlayışın hâkim olmasına dair inancım genel anlamda istifa gerekçelerimi oluşturmuştu.”

Hakkında

Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı Prof. İslam, ABD Minnesota Üniversitesi, Kanada – Montreal McGill Üniversitesi ve ABD Minnesota Twin Cities Spine Center‘da Omurga Cerrahisi ve Klinik Araştırma eğitimi aldı. Mimar Sinan Üniversitesi Felsefe yüksek lisans öğrencisi.  Yüzüncü Yıl Üniversitesi ve Kafkas Üniversitesi’nde Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı öğretim üyeliği, Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Ortopedi ve Travmatoloji Klinik Şefliği yaptı.

Mazlumder, Saadet Partisi, HAS PARTİ, Adalet Zemini ve Hak ve Adalet Platformu kurucularından. 100’ün üzerinde bilimsel çalışması yanında sosyal alanda yayımlanmış çok sayıda makalesi bulunuyor. 

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.