İklim KriziManşet

CIA İklim Değişikliği birimini kapattı

0

ABD’nin merkezi haber alma teşkilatı CIA, 2009’dan beri faaliyet gösteren İklim değişikliği ve ulusal güvenlik merkezi birimini kapattı. Birim, kurulduğu 2009 senesinden itibaren küresel ısınma ve ulusal güvenlik arasındaki bilgi akışı yönünde çalışmalar yürütmekte idi.

CIA sözcüsü Todd Ebitz yapıtığı açıklamasında merkezin yeni bir ofise transfer edildiğini belirterek,şu açıklamalarda bulundu

“CIA yıllardır iklim değişikliğinin etkilerinin ulusal güvenlik üzerine etkileri konusunda önerilerini sunmaktaydı. Ekonomi ve enerji konularının ABD güvenliğine etkileri konusundaki daha geniş çalışmalar yeni ofismizde devam edecektir.”

Cumhuriyetçi partinin eleştirilerine maruz kalsa da, CIA 2009’dan bu yana iklim değişikliği ve ulusal güvenlik konuların arasındaki bağlara odaklanmaktaydı. Birimin 2009 Eylül ayında yaptığı açıklamada, kuraklık, artan deniz suyu seviyesi ve bunların sonucunda ortaya çıkacak olan nüfus hareketleri ile enerji piyasasındaki artan rekabet gibi unsurların yakın zamanda ulusal güvenliği doğrudan etki edeceğini belirtmişti.

Greenwire dergisinin haberine göre, Leon Pandetta’nın CIA başkanlığından Savunma  bakanı olarak atanmasının ardından kurum içerisinde aldığı destekte büyük düşüşler görülmüştü.

(Yeşil Gazete, The Hill)

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.