TürkiyeEkolojiKoronavirüs SalgınıManşet

CHP’li Vekil: Okluk Koyu’ndaki ‘yazlık saray’ sağlık çalışanlarına tahsis edilsin

0

Muğla‘nın Marmaris ilçesindeki Okluk Koyu‘na yapılan ve 40 bin ağacın kesilmesine neden olan 300 odalı “yazlık saray” hakkında açıklama yapan CHP’li milletvekili Mürsel Alban yazlık sarayın koronavirüs salgınındaki emeklerine karşılık sağlık çalışanlarına tahsis edilmesini talep etti.

Koronavirüs salgınında sağlık çalışanlarının en ağır yükü üstlendiğini ve psikolojik olarak çok yıprandığını söyleyen Alban yazlık sarayın sağlıkçıların kullanımına açılmasının çalışanlara bir ödül olacağını söyledi:

Koronavirüsle mücadele başrol sağlık emekçilerinindir. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yılda sadece bir hafta kullanılan 300 odalı yazlık saray, sağlık emekçilerinin tüm yıl boyunca aileleri ile birlikte kullanmaları için Sağlık Bakanlığı’na devredilsin. Tüm yurt genelindeki sağlık çalışanları, dönemler halinde aileleriyle birlikte orada tatil yapsın.

Maliyeti açıklanmıyor

Milletvekillerinin soru önergelerine rağmen maliyeti açıklanmayan yazlık sarayda dört ana blok, bir dinlenme evi, havuzlar, personel lojmanları, iki de nizamiye yapısı bulunuyor. En büyüğü 3 bin 347 metrekare olan dört blokta, havuz, SPA, sinema gibi etkinlikler için tasarlanmış. 250’şer metrekarelik “hobi ve eğlence alanı” mevcut. Salon, oda, çalışma ofislerinden oluşan “yaşama alanı”nın büyüklüğü 611 ile 763 metrekare arasında değişiyor.

Doğal sit alanıydı

Üzerinde “doğal sit alanı” şerhi olan 27 hektarlık alan, statüsünde değişiklik yapılarak “Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Koruma Kullanım Alanı” olarak değiştirilmiş, bu alanlar daha önce imara açılan 65 hektarlık alana eklenmişti.

Alandaki statü değişikliği Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan Muğla Gökova Ekolojik Temelli Bilimsel Araştırma Projesi kapsamında yapılmıştı.

27 Aralık 2019’da Muğla Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu, Okluk Mevkii-1 bölgesinin statü değişikliği kararını bakanlığa göndermiş, Bakanlık 29 Aralık’ta kendisine ulaşan komisyon kararını 16 Ocak’ta onaylamıştı.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.