ManşetTürkiye

CHP’li Tanrıkulu’ndan Başbakan’a: Gülmen ile Özakça’nın ölüme gitmelerine seyirci kalınmasının sebebi nedir?

0

CHP İstanbul Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Sezgin Tanrıkulu, Kanun Hükmünde Kararname’yle işlerinden atıldıktan sonra açlık grevine başlayan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’yla ilgili Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Kendilerine “Yurtta Sulh Konseyi” adını veren cuntacıların 15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından Olağanüstü Hâl ilân edilmesiyle yayımlanan KHK’larla memuriyetten ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça, işe iade edilme talebiyle başlattıkları açlık grevinde 62. güne girdi. Açlık grevindeki ikilinin durumlarının kritik eşiğe geldiği belirtiliyor.

Kamuoyunda sıkça yer bulan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın açlık grevine ilişkin Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlanması istemiyle soru önergesi veren Tanrıkulu, “Nuriye Gülmen görevine iade edilecek midir? Semih Özakça görevine iade edilecek midir? İki eğitimcinin sağlık durumlarının günden güne bozulmasının ve adeta ölüme gitmelerine seyirci kalınmasının sebebi nedir?” diye sordu.

Sezgin Tanrıkulu’nun soru önergesi şöyle:

6 Ocak 2017 tarihinde çıkarılan KHK ile ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen (Öğretim Görevlisi Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı kapsamında Konya Selçuk Üniversitesi’nde kadrolu) ve 29 Ekim 2016 tarihinde çıkarılan KHK ile ihraç edilen öğretmen Semih Özakça, uzun bir süredir işlerine dönmek için Ankara Yüksel Caddesindeki İnsan Hakları Anıtı önünde direnişte olup, Gülmen ve Özakça, 62 gündür açlık grevine devam etmekte sağlık durumları ise günden güne bozulmaktadır.

Bu bağlamda;

1. Nuriye Gülmen görevine iade edilecek midir?

2. Semih Özakça görevine iade edilecek midir?

3. Nuriye Gülmen hakkında açılan adli veya idari bir soruşturma var mıdır? Varsa, soruşturma hangi aşamadadır? Soruşturma yoksa, neden ihraç edilmiştir ve neden görevine iade edilmemektedir?

4. Semih Özakça hakkında açılan adli veya idari bir soruşturma var mıdır? Varsa, soruşturma hangi aşamadadır? Soruşturma yoksa, neden ihraç edilmiştir ve neden görevine iade edilmemektedir?

5. İki eğitimcinin sağlık durumlarının günden güne bozulmasının ve adeta ölüme gitmelerine seyirci kalınmasının sebebi nedir?

6. 8 Mayıs 2017 tarihi itibariyle Türkiye genelinde illere göre 15 Temmuz 2016 sonrasi toplam kaç  öğretmen KHK’lar ile ihraç edilmiştir?

7.Anilan tarihler itibariyle KHK’lar ile ihraç edilen öğretmenlerden kaçı görevlerine iade edilmiştir?

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.