Doğa MücadelesiManşetYerel

CHP’li Orhan Sarıbal: İkizdere halkındır, halka rağmen bir şey yapmak insanlık suçudur

0

Rize İkizdere‘de Eskencidere Vadisi’nde açılmak istenen taş ocağına karşı halkın direnişi devam ederken, bölgeye milletvekillerinin ziyareti de sürüyor.

Bugün İkizdere’yi ziyaret eden ve taş ocağı çalışma alanına giren CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, “İkizdere halkındır, halka rağmen bir şey yapmak, insanlık suçudur” ifadelerini kullandı.

Orhan Sarıbal’ın eşliğinde birkaç İkizdereli de alana girerken, milletvekili çevrede incelemelerde bulundu.

‘İnsanlığa yakışmayan bir durum’

Eskencidere Vadisi’ni gezerken açıklamalarda bulunan CHP’li Sarıbal, dünyanın salgın hastalığa teslim olduğu bu dönemde böyle bir coğrafyanın bozulmasının insanlığa yakışmayan bir durum olduğunu kaydetti:

Gerçekten muhteşem bir coğrafya, bitki örtüsüyle, insanıyla, tarihi yaşamış geçmişini burada yaşamış, geleceğini de burada yaşamak istiyor.

Dünyanın bir salgın hastalığa teslim olduğu bir dönemde, bu muhteşem coğrafyada hakikaten para ve kar için bu doğayı bozabilmek insanlığa yakışmayan bir durum.

Biraz önce suyu inceledik. Bu suyun buradaki evlerin, insanların içme suyu, kullanma suyu ve yaşamı olduğunu görüyoruz.

Bu taş ocağı insanların nefesini kesiyor. İnsanların tarihini elinden alıyor.”

‘İnsan haklarına müdahale’

CHP’li Sarıbal, bu yapılaşmaya rıza göstermelerinin mümkün olmadığını kaydederek, halka rağmen bir şey yapmanın insan haklarına müdahale olduğunun altını çizdi:

Açıkçası gerçekten çok rahatsız edici, çok huzursuzluk yaratacak bu insanların tarihini, geçmişini, doğasını, coğrafyasını, nefesini, temiz suyunu katledecek bir yapı.

Buna olur vermemiz, rıza göstermemiz mümkün değil. Elbette itiraz ediyoruz. Niçin? Bugün Rize İkizdere’de bu coğrafyada ama aynı zamanda bütün dünya için bunu istiyoruz. Bu önemli. O yüzden direnen, mücadele eden tüm İkizdereli arkadaşlara, omuz vermeye, dayanışma içerisinde olmaya geldik.

Bir kez daha yüksek sesle İkizdere halkındır, halka rağmen bir şey yapmak, insanlık suçudur. İnsan haklarına müdahaledir.”

You may also like

Comments

Comments are closed.