ManşetTürkiye

CHP’li Hüsnü Bozkurt’un annesi, 2,5 yıldır tedavi gördüğü hastaneden, baskı nedeniyle tahliye edildi!

0

CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt’un referanduma ilişkin tartışma yaratan sözlerinin ardından, 88 yaşındaki annesi Fahire Bozkurt, 2,5 yıldır tedavi gördüğü hastaneden tahliye edildi.

16 Nisan’da yapılacak anayasa değişikliği referandumuna ilişkin “Diyelim ki ‘evet’ çıktı, kimse heveslenmesin. Sizi de sizin yedi göbek sülalenizi de bütün emperyalistleri de yine İzmir’den denize dökeriz” sözlerinin ardından iktidar kanadı tarafından sıklıkla eleştirilen CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt’un annesi, çoklu organ yetmezliği, ileri alzheimer tanılarıyla tedavi gördüğü hastaneden tahliye edildi.

Hüsnü Bozkurt’un annesi Fahire Bozkurt

Yeşil Gazete’ye konuşan Bozkurt, annesinin tahliye edilmesinin gerekçesinin, tartışma yaratan sözleriyle ilgili olduğunu düşündüğünü belirtirken, annesinin baskı nedeniyle tahliye edildiğini ve sözlerinin arkasında olduğunu da ifade etti.

Hastanenin pazartesi günü kendisine annesinin taburcu edilmesi ricasında bulunduğunu belirten Bozkurt, hastanenin ricasının ardından annesinin İstanbul’daki bir hastaneye nakledildiğini söyledi.

Bozkurt, sözlerini şöyle tamamladı:

“Ben sözümün sonuna kadar arkasındayım. Ne dediğimi gayet iyi biliyorum. Milletime dönük hiçbir şey demedim. Bu ülke bölünmek isteniyor.”

Ne olmuştu?

Hüsnü Bozkurt, katıldığı bir televizyon programında “Diyelim ki ‘evet’ çıktı, kimse heveslenmesin. Biz yine Samsun’dan başlarız, Amasya’ya gideriz, Sivas’a gideriz, Ankara’ya geliriz. Buradan İnönü’ye Sakarya’ya Dumlupınar’a… Ulan sizi İzmir’e kadar kovalamazsak anamızdan emdiğimiz süt helal olmasın. Sizi de sizin yedi göbek sülalenizi de bütün emperyalistleri de yine İzmir’den denize dökeriz” sözleri nedeniyle Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve iktidar kanadının hedefi olmuştu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da, CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt hakkında, 16 Nisan’da yapılacak referanduma ilişkin bir televizyon programındaki açıklamaları nedeniyle “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan soruşturma başlatmıştı.

Hüsnü Bozkurt da hakkında başlatılan soruşturmayla ilgili olarak kendi sitesinden “O programdaki tüm sözlerimin arkasındayım. Sözlerim, ülkemizi bölmek isteyenlere, emperyalist güçlere ve işbirlikçilerine. 1 saatlik konuşmamın tek bir cümlesini bağlamından koparıp çarpıtarak ‘Evet, diyenleri denize dökecekmiş’ diye bir yalanla beni karalamaya çalışanların amacını anlıyorum” açıklamasını yapmıştı.

(Can Bursalı – Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.