EkolojiManşetYerel

CHP’li Erbay’dan Gökçebel tepkisi: Bu yağmanın, talanın hesabı sorulacak

0

CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, Cumhurbaşkanı kararı ile Muğla’nın Bodrum ilçesi Gökçebel Mahallesi’nde 25 dönüm arazinin Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na devredilerek imara açılma kararına tepki gösterdi. Erbay, “AKP iktidarı gideceğini gördüğü için ülkenin milli değerlerini ve doğal güzelliklerini yağmalıyor. Ama her halükarda bu yağmanın hesabı sorulacaktır” dedi.

Gökçebel’i imara açma kararı, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın imzasıyla önceki gün Resmi Gazete’de yayımlanmıştı.

AKP’nin iflas etmiş müflis bir tüccar gibi ülkenin bütün değerlerini ve doğal güzelliklerini yağmaladığını belirten Erbay, özelleştirme kararından vazgeçilmesi çağrısında bulundu.

“Gün geçmiyor ki bir yağma ve talan projesiyle karşılaşıyoruz” diyen Erbay, şunları söyledi:

CHP Muğla Milletvekili Buray Erbay.

“Daha dün Köyceğiz’de Akköprü Barajı’nın satışı söz konusuydu. Yine Köyceğiz Toparlar’da TOKİ eliyle vatandaşların arazileri satışa çıkarıldı. Tank Palet Fabrikası Katarlılara peşkeş çekildi. Makine Kimya Endüstrisi’nin satılması söz konusu. Şimdi de gece yarısı yayınlanan Resmi Gazete’de yer alan Cumhurbaşkanı kararı ile Bodrum Gökçebel’de 25 dönüm arazinin özelleştirilerek imara açılacağını öğrendik. Bu durum artık Türk milletinin, Muğla halkının sabrının sınırlarını zorlamaktadır. Bir an önce bu talan politikasından vaz geçilmesi gerekiyor.”

‘Gittiklerini biliyorlar’

AKP iktidarının yağmaya doymadığını söyleyen CHP’li Erbay şöyle konuştu:

“Muğla’da yandaşa peşkeş çekilmedik yer kalmadı. MUÇEV adı altında bir yapı aracılığı ile koylarımız, kıyılarımız satılıyor. AKP iktidarının bakış açısı çok açık bir şekilde ortaya çıkıyor. Ya gittiklerini biliyorlar o nedenle elde kalan son milli değerleri satarak günü kurtarmaya çalışıyorlar ya da yandaşlarını zengin etme telaşındalar. Ama ne olursa olsun gidecekler ve bu yağmanın hesabı sorulacak. Bodrum’daki bu özelleştirme kararının geri çekilmesini ve imara açılması planlamasından vaz geçilmesini istiyoruz. Biz sonuna kadar bu yağmaya karşı mücadele edeceğiz.”

More in Ekoloji

You may also like

Comments

Comments are closed.