ManşetTürkiyeUncategorized

CHP’li Böke AKPM SOC grubunun Birinci Başkan Yardımcılığı’na seçildi

0

Oybirliğiyle seçilen Böke için grubun yaptığı sosyal medya paylaşımında ‘İstanbul seçimlerinden sonra bu açık bir işaret’ denildi. Böke bu göreve gelen Türkiye’den ilk parlamenter.

CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, Türkiye’nin de üyesi olduğu Avrupa Konseyi’nin Parlamenter Meclisi‘nde bulunan Sosyalist, Sosyal Demokrat, Yeşiller (SOC) grubunun Birinci Başkan Yardımcılığı’na seçildi. Başkanlığını Alman sosyal demokrat Frank Schwabe’nin yürüttüğü grubun Böke’den önceki başkan vekili ise Estonyalı politikacı Marianne Mikko’ydu.

SOC’un Avrupa Konseyi grubu sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda Böke’nin birinci başkan yardımcılığına oy birliğiyle seçildiğini açıkladı. Grubun sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, “İstanbul seçimlerinden sonra bu açık bir işaret, Selin Sayek Böke’yi iki sonuç için de kutluyoruz” ifadeleri yer aldı.

Böke sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda sonucu şöyle duyurdu: “Eşitlik, özgürlük, adalet, demokrasi ve barış değerleriyle büyük dayanışmayı var eden İstanbul seçimlerinin ardından, sosyalist grubun başkan vekilliğine seçilmiş olmaktan büyük heyecan ve onur duyuyorum. Her şey dayanışmayla her yerde çok güzel olacak.”

Selin Sayek Böke kimdir?

Selin Sayek Böke, 1972’de Buffalo, New York’ta doğdu. 1989’da TED Ankara Koleji’nden mezun olan Böke, Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisat Bölümü’nde lisans, Duke Üniversitesi’nde yüksek lisans ve doktora yaptı.

2003’te Bilkent Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışmaya başladı. 2007 yılında Almanya’daki Kiel Dünya Ekonomisi Enstitüsü’nün verdiği Küresel Ekonomide Mükemmeliyet Ödülü’nü (Excellence Award in Global Economic Affairs) kazanan dört ekonomistten biri oldu.

2010 yılında ise doçent oldu.  Bilkent Üniversitesi Ekonomi Bölüm Başkanlığı ve İktisadi ve İdari Sosyal Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcılığı görevlerini yürüttü. Aynı yıl TÜBİTAK Teşvik Ödülü aldı.

2014’te Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi’ne seçildi. Haziran 2015 Türkiye genel seçimlerinde CHP’nin İzmir 1. bölge milletvekili adayı oldu ve meclise girdi. Kasım 2015’teki erken genel seçimlerde yeniden aynı şehirden milletvekili seçildi.

CHP Ekonomi Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcülüğü yaptı. 2017’de her iki görevinden de istifa etti ancak milletvekilliği devam ediyor.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.