Kategoriler: LGBTİ+Manşet

CHP’den LGBTİ’ler için iş kanunu teklifi

Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) 10 vekil, çalışma hayatında LGBT’lere yönelik ayrımcılığın yasaklanması için kanun teklifinde bulundu. Kanun teklifiyle ayrımcılığa uğrayan işçinin talep edebileceği dört aylık ücret tutarındaki tazminat tutarının on iki aya kadar ücrete yükseltilmesi öneriliyor.

CHP’li 10 vekilin imzasıyla dün CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir’in verdiği kanun teklifi ile devletin kamuda ve özel sektörde LGBT’lere (lezbiyen, gey, biseksüel, trans) yönelik ayrımcılığa karşı etkili koruma getirmesi isteniyor.

Kanun teklifinde istihdamda ayrımcılığın yoksullaşma, kamusal hayattan ve sosyal hayattan ötelenme ile sağlık, barınma ve şiddetten korunma haklarının kötüleşmesi gibi sonuçları olduğuna dikkat çekiliyor.

İş Kanunu, Ceza Kanunu, Devlet Memurları Kanunu ve Türk Silahlı Kuvvetleri Disiplin Kanunu’nda değişiklikler getiren kanun teklifini CHP Milletvekilleri Aykan Erdemir, Binnaz Toprak, Sezgin Tanrıkulu, Rıza Türmen, Aytuğ Atıcı, Mahmut Tanal, Sedef Küçük, Musa Çam, Özgür Özel ve Melda Onur imzaladı.

(Kaos GL)

Paylaş
Yazar:
Haber Merkezi