ManşetTürkiyeUncategorized

CHP’den görevden alınan başkanlara destek ziyareti

0

CHP’den dört kişilik heyet Mardin’in ve Diyarbakır’ın görevden alınan Büyükşehir Belediye Eş Başkanlarını ziyaret etti: Sandığın gaspına direnmek herkesin boynunun borcudur.

CHP İstanbul Milletvekili ve parti meclisi üyesi Dr. Ali Şeker, parti meclisi üyesi İlhan Cihaner, İstanbul İl Başkan Yardımcısı Murat Akbaş ve CHP’li Mahmut Duyan ile birlikte görevden alınan Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk‘ü ziyaret etti. Görüşmenin ardından heyet, Diyarbakır’da Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Selçuk Mızraklı ile bir araya geldi. İki görüşmede de ortak açıklamalar yapıldı.

Mardin’de yapılan görüşmede konuşan Ahmet Türk, “İnanıyorum ki demokrasinin güçlü hale gelmesi için hepimiz payımıza düşenin ne olduğunun bilincindeyiz.Gelecekle ilgili demokratik bir Türkiye için daha güçlü bir ortak akıl ortaya koyarak gerçekleştireceğimize inanıyorum. Bugün CHP heyetinin buraya gelmesi bizim için çok değerlidir. Kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

‘Kayyım, seçme ve seçilme hakkının gaspıdır’

CHP’li Şeker de “Bizim için seçimle gelenler seçimle gitmedikçe Mardin’in belediye başkanı Sayın Ahmet Türk’tür. Kayyım atamaları, seçme ve seçilme hakkının gaspıdır. Böyle bir utancı yaşatmaya kimsenin hakkı yok” dedi. Dayanışmak için Türk ve Mızraklı’yı ziyaret ettikleri anlatan Şeker,  Kürt sorununu barış içerisinde çözülmesi gerektiğine işaret etti; ”Usulen dava açarak belediye başkanlarını görevden alamazlar. Bu haliyle bile görevden alınma olsaydı bile, başkanın yerine meclis içerisinde birinin göreve gelmesi gerekmektedir. Sandığın gaspı karşısında direnmek herkesin boynunun borcudur” ifadelerini kullandı.

Cihaner de kayyımların atanması için seçimin hemen ardından yapılan yazışmalardan görüldüğü üzere, görevden almaların baştan planlanmış bir tuzak olduğunu belirterek,  “Yargıdan çıkacak kararı bile beklemeden bunun yapılmasının amacı belediyelere çökmektir. Bunun sonuçları çok ağır olacaktır. Bu hukuk dışı uygulamaya son verilmesini umuyoruz” dedi.

CHP Heyeti, daha sonra Diyarbakır’a geçerek Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanlarını ziyaret etti. Ziyareti sosyal medya hesabından canlı yayında paylaşan Mızraklı şunları söyledi: ” Bu ziyaret çok güzel bir dayanışma örneği. Seçilmişlere dönük böyle bir gaspın karşısında, sivil darbenin karşısında hukuk değerlerine inanların yanyana durması hepimiz açısından çok önemli. Geçmişte nasıl ki İstanbul’da seçmen iradesin yoksayılmasına karşı gelişen demokratik bir tutum izlendi ise, burada da karşı duruşu, birleşerek aşabiliriz. Nerede bir hak gaspı varsa güçlü bir karşı duruşla beraber aşabiliriz.“

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.