ManşetDoğa

CHP’den Erdoğan’a jet cevap: Son 18 yıl, ‘çevrenin kara dönemi’ oldu

0

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Milli Ağaçlandırma Günü etkinliği kapsamında ‘Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes‘ fidan dikim programında yaptığı konuşmaları değerlendiren CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı,  Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç şunları söyledi: 

“Cumhurbaşkanı son 18 yıl için “Çevre hassasiyetinde altın dönem” tanımlamasında bulundu. Çevreye zarar verecek ne kadar proje varsa, AKP döneminde faaliyete geçirildi. Böyle altın dönem mi olur ? Bu olsa olsa kara dönem olur. Belli ki, “altın” deyince Cumhurbaşkanı ile aynı şeyleri anlamıyoruz.” 

Sözde orman sevgisi

Cumhurbaşkanı’nın ‘sözde orman sevgisi’ güzellemeleri yaptığını, ancak samimi olmadığını söyleyen Öztunç, şöyle devam etti: 

“Cumhurbaşkanı üçüncü havalimanı için kesilen ağaçları neden telafuz etmiyor? Kanal İstanbul projesi olursa neler olacak farkında mı? Kazdağları’nda, Cerattepe’de, Erzincan’da, Bergama’da, Gümüşhane’de altın için neler yapıldığından haberi var mı? Sinop İnceburun’da Nükleer Santrali için ne düşünüyor ? Artık yapılmayacak denilen Akkuyu Nükleer Santrali, Hasankeyf’i sular altına gömen Ilısu Barajı projeleri AKP döneminde neden hızlandırıldı ? Sarayda oturacağım diye Atatürk Orman Çifliği’ni işgal edip ağaçları kestiren birisinden ne bekliyoruz ki ? İstanbul için, Karadeniz yaylaları için ihanet açıklamaları yaptı de ne oldu. Aynı tas, aynı hamam.”

‘Kesiyoruz ama sebebimiz var’ 

Cumhurbaşkanı “Tabiatı hoyratça yok etmek, sebepsizce ağaca, denize, toprağa zarar vermek Rabbimizin emanetine hıyanet etmektir” sözünün altında “kesiyoruz ama bir sebebimiz var” algısı yattığını kaydeden Öztunç, “Rant için, villa için, beton için kesmeyi meşru bir sebep olarak görüyor. Yandaşı, iş adamları daha çok para kazansın diye milyonlarca ağaç kestiler. Yüzlerce yıllık ağaçları kestiren iktidarın ağaç sevgisinden bahsetmesi samimiyetsiz bir yaklaşımdır” dedi. 

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.