ManşetTürkiye

CHP’de ‘sosyal’ liberalizm açılımı

0

İşte CHP’nin 4 eğilimi: 1- Sosyal Demokrasi, 2- sosyalizm, 3- Sosyal Liberalizm, 4- Atatürkçülük…

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yıl başında verdiği talimat doğrultusunda ve Genel Başkan Yardımcısı Sencer Ayata’nın koordinasyonunda devam eden yeni parti programı yazma çalışmalarında, 4 farklı ideolojiye ait renklerin biraraya getirilmesi kararlaştırıldı. 17-18 Temmuz tarihlerinde Arena Spor Salonu’nda yapılacak 34. Olağan Kurultay’a sunulacak Parti Meclisi raporunda yeni programda, “sosyal demokrat”, “sosyal liberalizm”, “sosyalizm” ve “Atatürkçü” renklerin bulunacağı ifade edildi.

Kılıçdaroğlu’nun sene başında verdiği talimat doğrultusunda sosyal demokrat bir partiye yakışır yeni bir program yapılması yönündeki çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

‘Olabildiğince katılım’

Yeni program yazımıyla görevlendirilen Genel Başkan Yardımcısı Ayata koordinasyonundaki Bilim, Yönetim ve Kültür Platformu’nca (BYKP) 17-18 Temmuz tarihli Olağan Kurultay’a sunulacak raporda, programın içeriğine ilişkin ipuçlarına da yer verildi. BYKP tarafından programın yazım sürecine verilen önem nedeniyle, program yazımı sırasında “olabildiğince demokratik bir katılım” gerçekleştirilmesi hedefleniyor.
Bu yöntemle hazırlanacak bir programın CHP’nin diğer partilerden farkını ortaya koyacağına işaret edilirken, halkın farklı kesimlerinden fikir alınarak, katılımcı, entelektüel bakımdan zengin ve CHP’yi ilerleyen yıllara taşıyabilecek bir programın ortaya çıkması amaçlanıyor.

10’a yakın grup kurulacak

Yazım sürecine büyük önem verildiği için farklı alanlarda görev yapacak 10’a yakın çalışma grubunun, sivil toplum önderleri ve entelektüellerle ortak bir çalışma yürütüleceği ifade ediliyor. Çalışmaların yerel düzeyde de sürdürüleceği belirtilirken program hazırlanma sürecinde kimsenin dışarıda bırakılmaması amaçlanıyor.

Zengin birikim yansıyacak

Raporda, “Geleneksel sosyal demokratlar, sosyal liberalizme inananlar, sosyalist gelenekten beslenenler, Cumhuriyetçi ve Atatürkçü mirasımızı vurgulayanlar, özetle farklı sol ve demokrat refleksler içeren CHP’nin tüm renkleri parti programı içinde yer alacaktır. Partinin barındırdığı ideolojik farklılıklar CHP’nin zenginliğidir. Programımız, CHP’nin zengin ideolojik birikimini sol, demokrat ve cumhuriyetçi bir fikri zeminde buluşturacak ve kaynaştıracaktır” ifadeleri kullanıldı.

(Meriç Tafolar / Milliyet)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.